Сейшелите олекотяват режима за влизане в екзотичната островна държава за тези, които имат поставени и двете дози на ваксина срещу коронавирус. 

С новите правила Сейшелите осигуряват достъп на всички чужденци, независимо от нивото на риска на държавата, от която идват, ако имат поставена ваксина за коронавирус. За целта пътуващите трябва да имат поставени и двете дози на ваксината, а от поставянето на втората доза да са изминали поне две седмици.

Независимо от това се запазва изискването за предоставяне на негативен PCR тест, направен до 72 часа преди пристигане на Сейшелите. Туристите с поставена ваксина ще имат също възможността да се движат свободно на територията на Сейшелите. 

Сейшелските власти са разделили държавите в две категории, като в Категория 1 влизат всички страни, които се оценяват като такива с нисък или среден риск. Всички пътуващи от държави от Категория 1 (в които България не е включена към момента) също ще могат да влизат в страната, дори и да не са ваксинира, но със задължително представяне на отрицателен PCR тест или с изолация в задължителна 10-дневна карантина при отсъствието на такъв. 

Разрешено е влизането и на туристи, които пристигат с лични самолети, независимо дали са ваксинирани или идват от държави с висок риск, но те трябва да останат само на територията на специални хотелски комплекси или яхти. 

Сейшелските власти очакват по-голяма част от населението на страната да е получило ваксината до средата на март. Тогава държавата ще отвори границите си за всички туристи, независимо дали са ваксинирани или откъде идват. Изискването за предоставяне на отрицателен тест обаче ще се запази.