В неделя България и целия свят отбелязват Световния ден на снега. Празникът е по инициатива на Международната ски федерация и има за цел да запали децата по зимните спортове.

Ако искате да се включите в празничните събития и да се възползвате от намаленията в големите ски курорти, вижте къде какво е планирано.

Детска дневна карта от 1 лев в Банско

И тази година ски център Банско ще отбележи Световния ден на снега с цена от само 1 лев за дневна карта за всички деца до 12-годишна възраст!

За съжаление на Бъндеришка поляна няма да има обичайните безплатни лакомства, чай и забавления за децата, поради пандемичната обстановка, но най-важното е младите хора да се научат да харесват и уважават планината. Всъщност точно това е и идеята зад тази инициатива на Международната федерация по ски, която се провежда винаги в третата неделя на месец януари, а тази година това ще се случи за 11 пореден път.

Целта на FIS е да мотивира родителите да покажат на децата ползите от снега и да се забавляват заедно с тях на открито - в настоящата пандемична обстановка по целия свят това е изключително важно.

Пампорово със снежен фест

На 15 и 16 януари Пампорово също ще отбележи Световния ден на снега със снежен купон на открито, музика, забавни игри и томбола с награди. В събота празникът ще открият Керана и Космонавтите, а купонът ще продължи с DJ сет и много забавления във фън зоната на ски център Студенец.

В неделя снежният празник продължава с игри за малки и големи на открито.

Ски зони Пампорово и Мечи чал са в отлично състояние, съобщават от курорта. Снежната покривка е 130 см, работят 14 писти и 12 лифтови съоръжения. Лифт карти и ски оборудване могат да бъдат закупени онлайн на pamporovo.me с отстъпки от 3 и 20%. За удобство и спокойствие на туристите са монтирани допълнителни pick-up станции за безконтактно получаване на лифт карти чрез сканиране на QR код.

Боровец с детски карти от 1 лев и безплатен вход за детския парк

На 16.01.2022, неделя, Боровец ще се включи за единадесета поредна година в международната инициатива Световен ден на снега. Специално за празника еднодневната карта за деца до 13 години ще бъде 1 лев. Безплатно ще бъде ски/ сноуборд училището. Ще има Слаломно трасе, наредено от ски легендата Петър Попангелов. Безплатен ще е входът за BoroKids Park, за ски оборудването също няма да се заплаща. в новоизградената лесна линия във Fun Park Borovets ще има уъркшоп от 10:30 до 12:00 часа.