Транспортните проекти стават все по-амбициозни. Първо стана ясно,  че мостът между Сицилия и континентална Италия наистина може да бъде изграден. След това се появи новината, че до 2030 г. подводен тунел ще свърже Европа и Африка. А тази седмица беше завършена първата част от друг подводен тунел - този път между Дания и Германия.

Скоро ще можете да пътувате между Скандинавия и Централна Европа чрез чисто нов подводен тунел. В момента връзката Fehmarnbelt е в процес на изграждане, но след като бъде построена, това ще бъде най-дългият подводен тунел в света, който ще се простира на 18 км през Балтийско море.

Понастоящем единственият начин за пътуване между двете страни е чрез ферибот за  45-минути, но след завършването на тунела Fehmarnbelt времето за пътуване ще бъде драстично съкратено. Тунелът ще има двулентова магистрала и железопътна линия, така че да могат да преминават както автомобили, така и влакове. Пътуването с автомобил ще отнема десет минути, а с влак - само седем. 

Тунелът ще бъде завършен на части, а една вече е напълно готова. 217-метровият участък беше открит от краля на Дания в понеделник и скоро ще бъде потопен в Балтийско море.