Летовници успяха да превземат летище Саутенд, докато не спираха да хвалят завръщащите се полети до родното Черноморие. Туристи от Лондон вече се подготвят за полетите до Бургас и са доволни от факта, че първите полети до България ще бъдат налични за целия сезон.

Първият полет е закъснял с час и половина, но това по никакъв начин не се отрази негативно на пътуването. Първите гости са били посрещнати от шефовете на летището в Лондон, пише MSN, като дори са получили малки кексчета и шампанско за добре дошли. Бургас е един от популярните маршрути за гости от чужбина, но по време на пандемията се стигна до спадове.

Англичаните ще могат да летят абсолютно всеки понеделник до Бургас и до 2-ри септември. Някои от първите пасажери признават, че са взели импулсивно своето решение за пътуване до България. Решили са, че ваканцията им ще бъде на родното Черноморие, а персоналът на Саутенд бързо е чекирал и подготвил туристите за пътешествие.

Гости като Фил Пегръм признават, че не знаят почти нищо за България, но отиват там, защото летището предлага тази дестинация. Някои летовници като Пади Дейли признават, че са решили да си купят билет с опознавателна цел и след проучване на региона ще преценят дали ще се върнат.

Пади признава, че е посрещнат на летището като кралска особа и е стигнал до летището за десет минути, доброто обслужване е успяло да го спечели.

Директорът на летище Саутенд също е оптимист относно тази възможност:

"Тъй като лятото е в разгара си и мнозина седят у дома, предпочитаме да предложим слънцето, пясъкът и морето, което може да бъде открито в Бургас, България. Това партньорство прави слънчевата почивка в чужбина лесна и достъпна за хората в Есекс, източната част на Лондон и Източна Англия."