Въпреки увеличаващия се брой на заразени с варианта Омикрон по света, няколко азиатски държави, известни с райските си плажове и от години любими за зимни бягства на топло на туристи от цял свят, обявиха, че отварят границите си в първите дни на февруари.

Райски плажове, красиви рифове за гмуркане, вкусна храна, дружелюбни местни - ето накъде си струва да пътувате през февруари, ако търсите азиатска екзотика и слънце посред зима.

Бали

Индонезия ще отвори популярния сред туристите остров Бали за посетители от всички страни от 4 февруари въпреки отчитаното напоследък увеличаване на случаите на коронавирус, предаде ДПА.

Правителството е решило също така да намали от седем на пет дни периода на карантината, през която трябва да преминат пристигащите от чужбина, ваксинирани с по две дози срещу Covid-19, посочи представител на властите.

Ваксинираните само с една доза ще трябва да останат под карантина седем дни.

Тайланд

Снимка: iStock by Getty Images

От 1 февруари Тайланд възстановява програмата си "Test and Go", благодарение на която ваксинираните туристи ще имат повече свобода на движение. Те ще трябва да резервират PCR тест след пристигането си и да останат в определен хотел за първите пет дни от пътуването си. Ако вторият им PCR тест (на петия ден) е отрицателен, чужденците ще са свободни да се движат из страната.

През декември програмата "Test and Go" беше спряна заради повишения брой нови случаи на Covid-19 в страната. Въпреки това интересът към почивките в слънчевата страна не намаля сериозно.

Разгледайте най-добрите оферти за пакетни почивки в Тайланд >>>

Филипините

Снимка: iStock by Getty Images

Филипините също са готови да отворят границите си. От 10 февруари напълно ваксинираните туристи от всички държави, които имат безвизов режим с Филипините (включително и България), ще могат да посещават страната без карантина. Те ще трябва да представят отрицателен PCR тест, направен до 48 часа преди пристигане на границата. От чужденците ще се изисква паспорт с валидност поне шест месеца от момента на пристигане в страната, както и билет за връщане.