Той ще изпревари "Wonder of the Seas" - друг круизен кораб на Royal Caribbean, който в момента държи титлата за най-голям в света, пише Independent.

Icon of the Seas разполага с 18 пътнически палуби, седем плувни басейна и над 40 ресторанта и бара на борда. На борда му могат да се настанят 5610 гости.

Луксозният кораб може да се похвали и с осем "квартала" на борда, всеки от които има свои собствени отличителни преживявания, забавления и възможности за хранене и напитки. С цел да счупят рекорди, тези квартали изненадват с Острова на тръпката, който разполага с най-големия воден парк на круизен кораб, първата открита пързалка със свободно падане в морето и най-високата пързалка, създавана някога за кораб.

Корабът разполага и с Chill Island с басейни с изглед към океана и бар за замразени коктейли, както и с The Hideaway, където се намира първият окачен инфинити басейн в морето, заобиколен от слънчева тераса на няколко нива, снабдена с хидромасажни вани и плажен бар.

Другите квартали включват The Hideaway, Surfside и Aquadome със собствен акватеатър.

Снимка: royalcaribbeanpresscenter.com

Круизът е насочен към семействата. За тях са апартаментите Family Infinite Balcony и Surfside Family Suite, както и Ultimate Family Townhouse, снабден с пощенска кутия и характерна бяла ограда.

Снимка: royalcaribbeanpresscenter.com

Icon of the Seas ще отплава на седемдневни круизи през цялата година от Маями, като всеки маршрут ще спира на CocoCay на Бахамите. Това ще бъде първият кораб на компанията с технология за горивни клетки, задвижван от втечнен природен газ (чисто гориво), което го прави най-устойчивия кораб на компанията до момента.

Майкъл Бейли, президент и главен изпълнителен директор на Royal Caribbean International, заяви: "Icon of the Seas е кулминацията на повече от 50 години предоставяне на незабравими преживявания и следващият ни смел ангажимент към тези, които обичат и знаят как да почиват и как да се забавляват. Сега повече от всякога семействата и приятелите отдават предпочитание на преживявания, където могат да се сближат и да се насладят на собствените си приключения."

Снимка: royalcaribbeanpresscenter.com