Компанията Uber е решила да включи още една интересна опция за клиентите си в Европа - воден транспорт. Публичният транспорт, според Uber, невинаги е толкова удобен, колкото искаме, следователно трябва да има и нов метод за решаване на проблема, пише Euronews.

Точно по тази причина откриваме и въвеждането на следващата услуга за морски транспорт. Опцията за резервиране на лодка е активирана в някои от най-големите туристически дестинации и ще бъде активна в определени периоди.

Например ще открием, че такива са пуснати от 12 юли до 3 август във Франция, когато започват и Олимпийските игри. Гостите на Париж ще могат да използват лодки, за да се разходят до някои от емблематичните локации.

Генералната идея е, че тази възможна опция е активна от островите на Гърция до Венеция. Интересен факт е, че Венеция вече не допуска круизни кораби, но опцията е напълно валидна за гости на града, които искат да използват по-малките плавателни съдове.

Според посочената информация на Uber, една лодка струва приблизително 120 евро за пътуване и позволява превозването на 6 пътника. Между 8 часа сутринта и 8 часа вечерта, туристите могат да се възползват от морския транспорт и да се насладят спокойно на красотите на Венеция. Тази услуга стартира за италианския град на 3 юли.

Снимка: iStock by Getty Images

Лодките са активни и на остров Миконос, където винаги има забавление и всякаква форма на транспорт е добре дошла. През юли е активирана и същата опция за гости на Атина, Корфу и Санторини. Услугите около гръцката територия е от 9 сутринта до 9 вечерта и минималната такса е 200 евро за наемане на лодка. Цената може да се повиши в зависимост от изискванията на туристите.

Ибиса е третата дестинация, където Uber възнамерява да въведе тази опция. Предложенията там не са особено евтини, следователно не очаквайте промоционални цени. Наемането на лодка в Ибиса е с резервация един ден по-рано.

Изживяването и използването на луксозни яхти започва от 1600 евро. Гостите могат да посочват своя маршрут, да бъдат взимани от хотелите си, да разглеждат невероятни панорами по крайбрежието и още много други. Единственото условие в това начинание е, че гостите трябва да се съобразяват с метеорологичните условия.