Жълтоклюн гмуркач стана причина за спиране на фонтан пред хотел с казино в Лас Вегас, съобщи АП. По-късно биолози заловиха мигриращата птица и я преместиха невредима на място, откъдето се очаква тя да продължи полета си на север.

Хотел "Беладжио" обяви с пост в социална мрежа, че фонтаните са спрени, тъй като гмуркачът се е чувствал комфортно в езерото на хотела. В сряда птицата е била преместена от ековластите в Невада.

Снимка: БТА

Фонтанът, който работи под музикален съпровод, е заработил следобед, съобщи говорител на "Ем Джи Ем ризортс интернешънъл".

Жълтоклюният гмуркач е сред 10-те най-редки птици на територията на САЩ.

Фонтанът на хотела е бил спрян, докато властите изработят план за действие. Орнитолози са поискали от щата Невада да се намеси. Става въпрос за млада птица, която е търсила защита от буря. Не е необичайно за мигриращите птици да посещават долината. "Жълтоклюните гмуркачи обикновено гнездят около Северния полярен кръг и зимуват в Канада, САЩ, Норвегия, Сибир", каза Кърт Бъзард, наблюдател на птици. "Птицата вероятно се е изгубила и е била дезориентирана."

Снимка: БТА