Нашествие от водни кончета смути плажуващи в щата Роуд Айлънд в САЩ, предават световните осведомителни агенции, цитирани от БТА. 

Хиляди водни кончета се спуснали изненадващо на плажа Мискуамикут. На видеозапис се вижда как плажуващите бягат, за да се скрият. Освен това се чуват техните писъци. Не е ясно какво точно е накарало насекомите да се окажат на това място за няколко минути и след това да изчезнат.

"Всичко беше спокойно. Изведнъж видях толкова много водни кончета, колкото никога през живота си не съм виждала", каза Никол Тейлър пред телевизия WFSB-TV. "Това продължи около няколко минути и след това те изчезнаха. Беше много странно изживяване", добави тя.

Кристина Вангел, която работи в плажния магазин "Алфи", каза, че служителите са се опитали да изгонят насекомите. "Навсякъде имаше водни кончета, наложи се да затворим вратите на магазина", каза тя.

Водните кончета се хранят най-вече с насекоми като комари и мушици. Те използват силно подвижната си глава и големите си очи, за да ловуват. Някои видове от това насекомо се размножават през юли и август. Обикновено те не жилят и не хапят хората.