Независимо дали избирате само хотели, когато пътувате, или обичате да ги редувате с къмпинг, къщи за гости или частни квартири, безспорно един от най-лесните начини за резервация на хотел е онлайн.

Когато проучвате и избирате мястото, на което ще прекарате почивката си, има няколко неща, за които е добре да внимавате.

Вижте кои са те.

Вижте стотици хотели в България и Гърция ТУК >>>

Локация

В миналото беше по-трудно човек да се ориентира къде точно се намира хотелът му, но в наши дни можете да го видите на карта, да се разходите виртуално по съседните улици и да видите какво има в съседство (магазини, кафенета, ресторанти с висок рейтинг). Проверете не само колко далеч е хотелът ви от плажа/центъра/ски пистите, но и дали има лесен начин да се придвижите от него (градски транспорт, пешеходни алеи или шатъл).

Цена

Има множество сайтове за сравняване на цените онлайн, както и такива, които имат политика за поддържане на ниски цени и промоции. Когато изберете хотел, сравнете цената за него в поне още един сайт, а след това позвънете и поискайте цена на рецепция. Понякога можете да получите три различни цени за една и съща стая.

Условия за отмяна на резервацията

В несигурни времена на пандемия отмяната на резервацията е нещо обичайно. Добре е да проверите каква е политиката на избрания от вас хотел при необходимост от отмяна на престоя ви - 24 часа или повече, има ли такси и неустойки и т.н.

Мнения

Можете да прочетете мнения за хотелите на много места - в Google Maps, Facebook, Booking и други сайтове за резервации, както и в специализирани групи в социалните мрежи. Когато четете мнения, имайте предвид, че не всички са от реални клиенти, а също така и че различните хора имат различни очаквания и изисквания.

Работно време на рецепция и час за настаняване

Часът за настаняване в различните хотели варира, но обикновено е около обяд или по-късно. Ако пристигнете по-рано, обикновено ще ви настанят, ако стаята ви е свободна и почистена, а в противен случай ще трябва да изчакате, като можете да оставите багажа си на рецепцията. Ако пристигате твърде късно или твърде рано, проверете и дали рецепецията е отворена 24 часа.