Липсата на планове невинаги е минус.

Понякога даже е най-големият плюс, на който можете да се надявате, защото е добре известно, че скуката ражда най-добрите идеи!

Около Великден и 6 май се събират кажи-речи 10 почивни дни (ако си пуснете 5 и 7 май отпуска), което означава достатъчно време и за ядене, и за празнуване, и за разходки, и за мързелуване.

Ако все още нямате идеи накъде да поемете за празниците, тук ще откриете няколко възможности.

Не пропускайте сезона на водопадите

Снимка: iStock by Getty Images

Пролетта е съвършеното време за преходи до водопади. Всичко е зелено, водопадите са пълноводни (през лятото и есента някои пресъхват или едва чучурикат), а вас ви сърбят подметките да откриете нови красиви места.

По-смелите могат и да се изкъпят във водопад, макар че ако не сте фенове на моржуването, запазете си това предизвикателство за август.

Отворете на случайна страница книгата "203 предизвикателства за пътешественици"

Снимка: Мария Ангелова/Dir.bg

Книгата "203 предизвикателства за пътешественици" излиза за първи път през 2016 г. и поради голямото търсене пет години по-късно е отново налична по книжарниците в страната и за поръчка онлайн тук. Червената книжка джобен формат може да се чете страница по страница, а може и да се ползва като игра: отваряте на случайна страница и изпълнявате предизвикателството, което ви се е паднало.

Открийте сезона на плажа

Над 30-те градуса, които предричат синоптиците за дните около Великден, са достатъчна причина да се отправите към морето за първия си плаж за годината.

Прекарайте мързелив следобед в хамак

Снимка: iStock by Getty Images

Великденските (както и коледните) празници традиционно са време за ядене и търкаляне по дивана вкъщи, но дори и да няма сила, която да ви убеди да се активирате физически, можете поне да излезете да лежите на чист въздух. Вземете си хамака в раницата, музика, книга, приятели, игри - или абсолютно нищо освен доброто си настроение.

Потърсете вдъхновение от блогърите

Травъл блогърите са толкова обичани, защото пишат всичките си постове от лични впечатления. Те не четат в интернет, за да ви кажат къде какво има, а пишат само след като лично са минали маршрута. Почти винаги в материалите им има подробни упътвания, полезни съвети и друга информация, която иначе трудно бихте намерили. Открийте вдъхновение за пътуване за празниците от идеите, предложени от 15 български блогъри.