Йордания е една от малкото екзотични дестинации, които са лесно достъпни за българи и предлагат възможност за почивка на топло и екзотично преживяване през зимата.

Макар да въвежда отново изискването за PCR тест при пристигане дори и за ваксинираните чужденци от 12 декември, страната остава една от предпочитаните дестинации за посрещане на Нова година с изключително атрактивни цени и възможност за посрещане на 2022-ра в лагер в пустинята.

Какви са правилата за влизане в Йордания

Считано от 12 декември 2021 г., Йордания отново въвежда взимането на PCR тест при влизане в страната, независимо дали пътуващите притежават ваксинационен сертификат. Така необходимите отрицателни тестове за влизане са два: един, направен до 72 часа преди пристигане, и втори на летището в Йордания.

По информация на посолството ни в Аман за пътуващите до Йордания по въздушен и сухопътен път, включително български граждани, независимо дали са ваксинирани или не, се изисква представянето на удостоверение за отрицателен PCR тест, извършен в рамките на 72 часа до пристигане в страната.

Изисква се и онлайн заплащане на втори PCR тест (на стойност 28 йордански динара/около 40 долара) с попълване на декларация и генериране на QR код на следния адрес. Това също е в сила за всички граждани, независимо дали са ваксинирани или не. Вторият тест се взима на летището при пристигане, като гражданите няма да бъдат поставяни под карантина, ако двата теста са с отрицателен резултат.

Плажовете на Акаба, Йордания

Снимка: iStock by Getty Images

Колко струва почивка в Йордания сега?

В момента се предлагат няколко типа пакетни предложения за Йордания. Едните са морски почивки, обикновено в района на Акаба. През декември дневните температури достигат 23-25 градуса. Програма с включени самолетни билети и 7 нощувки в хотел 3 звезди излиза 699 лева. Същите параметри, но за 5-звезден хотел, ще ви излязат над 1500 лева.

Другите оферти са обиколни и включват нощувка в различен град почти всеки ден.

Палатков лагер в пустинята Уади Рам

Снимка: iStock by Getty Images

Ако искате да сте в Йордания за Нова година, цените за 7 нощувки в 5-звезден хотел в Акаба излизат около 1800-2000 лева. Има и програми, в които новогодишната вечер в палатков лагер в пустинята Уади Рам, както и по-кратки пакети с 5 нощувки, които излизат и на по-добра цена (около 1200 лева). 

Когато избирате програма, обърнете внимание, че някои са с нискобюджетни превозвачи, а други - с чартърни полети. Също така вижте дали в пакетната цена се включва празнична вечеря или трябва да доплащате за такава. Повечето туроператори предлагат и намаление от изискваните PCR тестове за пътниците.

Разгледайте актуални оферти за почивка в Йордания >>>