Музеят на бъдещето в Дубай, за който се говори от няколко години, най-накрая официално ще отвори врати на 22 февруари (избраната дата не е случайна - 22.2.22 г.).

Като част от очакването на големия ден от правителствената пресслужба на Дубай разпространиха 30-секундно видео, в което се вижда как летящ обект, наподобяващ космически кораб, се приземява в музея.

Малко преди обектът да кацне, горната част на футуристичната сграда на музея се разтваря и приема летателния апарат вътре.

Коментарите около видеото са в двете крайности - някои го определят като невероятно, а други са убедени, че е фалшиво. Каквато и да е истината, видеото привлече вниманието.

 

 

 

Друга част от кампанията по откриването беше поредица от полети на британския изобретател Ричард Браунинг, известен като "истинския Айрънмен", който обиколи няколко известни места в Дубай, летейки с джетпак, за да раздаде покани за откриването на музея. Надписът към видеото гласи: "Как каните хората да се срещнат с бъдещето?".

Сградата на музея се забелязва отдалеч и вече е една от най-емблематичните постройки в Дубай. Овалната ѝ форма е с метална фасада, изписана на арабски, а вътре на 7 етажа се побират важни за бъдещето на човечеството теми като космически пътувания, екология и климатични промени, здраве, духовност, биоинженерство. Всеки етаж ще е футуристичен филм, който посетителите не само ще гледат, но и ще могат да си взаимодействат с него.

Специален етаж е посветен на децата, които ще могат да си избират различни предизвикателства и да се превърнат в "герои на бъдещето".

Посетителите на музея ще могат да се потопят в една различна реалност и да се доближат до усещането за бъдеще толкова, доколкото това изобщо е възможно. За преживяването в музея са използвани последните технологии в сферата на виртуалната и добавената реалност, изкуствен интелект и комуникация между машини и човек.

Билетите за музея струват 145 дирхама, като той ще е отворен за редовни посещения от 23 февруари.