Остров Сулуада се намира в Средиземно море, но атмосферата му много повече напомня на тропически рай. В офертите си компаниите за морски турове го наричат дори "турските Малдиви".

Водата по крайбрежието му е тюркоазена, а пясъкът е ослепително бял. На заден план се издигат мощни скали.

Сулуада се намира в най-западната част на залива на Анталия. Името му буквално се превежда като Островът на водата заради изворите с прясна вода, които бликат на него.

Местните смятат, че водата е лековита и я препоръчват при проблеми с бъбреците. Някои дори идват на Сулуада само за да си налеят от лековитата вода.

Сравняват остров Сулуада с Малдивите заради тюркоазената вода и белите пясъци

Снимка: iStock by Getty Images

Остров Сулуада е дълъг и тесен

Снимка: iStock by Getty Images

Островът е дълъг и тесен и не е населен, освен ако не броим туристите, които идват до него на борда на лодки и яхти всяко лято.

По западното му крайбрежие има плажна ивица, където спокойно можете да прекарате спокоен ден под средиземноморското слънце.

Сравняват остров Сулуада с Малдивите заради тюркоазената вода и белите пясъци

Снимка: iStock by Getty Images

Доскоро Сулуада беше непознато място, за което дори много от местните не бяха чували. Снимките в социалните мрежи на любители и професионални фотографи са причина все повече хора да го посещават всяко лято.

Остров Сулуада е достъпен само с лодка

Снимка: iStock by Getty Images

Как да стигнете до остров Сулуада

Сулуада се намира на около 80 км от Анталия и на около 50 км от Кемер. Село Адрасан е на 15 км и ако сте в района, си струва да се спрете там, за да го разгледате. От кея на Адрасан също можете да се качите на лодка до Сулуада. До острова се стига само с лодка, като им организирани турове от много от турските курорти. Туровете обикновено включват спиране на няколко места по крайбрежието на Сулуада и континенталната част около Адрасан, където има интересни скали и пещери. Къмпингуването на острова е забранено, тук няма вода и електричество.