Обикновено на плажа търсим хубав пясък и кристално чиста вода, но има плажове, които ви грабват със своята автентичност. 

В нашата поредица за тайните плажове на Турция вече ви срещнахме с Долината на пеперудите край Фетие и с Капуташ край Анталия - два плажа с рядка красота.

Днешната дестинация не е толкова живописна и в стил тропически рай, но е толкова сгряваща сърцето, гостоприемна и уютна, че трудно ще си тръгнете, без да оставите частица от сърцето си тук.

Село Селимие се намира на около 45 км от Мармарис и си струва да биете пътя дотам само за да видите едно доста по-различно турско крайбрежие.

Вижте снимки >>>

В Селимие няма хотелски комплекси с размер на градски квартал, нито тематични барове. Британският вестник "Индипендънт" нарича селото "истинската Турция".

Снимка: iStock by Getty Images

Но Селимие съвсем не е забравено от бога място - лятно време обикновено е пълно с туристи, повечето от големите курорти. Въпреки многобройните посетители то успява да запази духа си на провинциално място. Ако сте на някоя от крайните улици, може да не срещнете жива душа. Егейски разкош.

Крайбрежната улица е осеяна с ресторанти

Крайбрежната улица е наниз от ресторанти и барчета, а в спокойния залив акостират много яхти. Допреди няколко години селото е популярно предимно сред яхстмените, а още по-рано е обикновено рибарско село.

Посетителите не са ограничени само с крайбрежието на селото, което не е много подходящо за плаж. Въпреки че водата е кристално чиста и можете спокойно да видите дъното от брега, мястото за шезлонги е силно ограничено, а плажът е с чакъл.

Можете да се качите на лодки, които обикалят околните заливи и острови и спират на няколко плажа. Цените на тези турове са съвсем достъпни, а в повечето е включен и обяд - прясно уловена риба. Ако обичате гмуркането, непременно си вземете шнорхел!