Има многобройни проучвания, които доказват, че когато става дума за подаръци, преживяванията превъзхождат вещите по всички показатели. Те доставят повече и по-дълготрайно щастие, а тъй като са кратки - оставят и за по-дълго в спомените ни.

Подаряването на преживявания вместо предмети е и в духа на минимализма - вместо да затрупвате любимите си хора с още предмети, които е много вероятно да са ненужни, допринасяте за натрупването на нови позитивни емоции.

Защо е важно подаръкът за пътешествениците да е специален тази година?

Пътешествениците по душа са едни от най-ощетените от последиците от пандемията. Много световни дестинации не са отваряли границите след първоначалното затваряне през март 2020 г., а други остават със сложни процедури за влизане.

Най-запалените по пътуването винаги намират начин да правят това, което обичат, но дори и да са имали една-две екскурзии в чужбина през изминалата година, със сигурност си мечтаят за повече.

Ето няколко идеи за подаръци за пътуващи хора, които всъщност са специални преживявания и ще напълнят душите им с радост:

 

Ваучер за приключение, спорт или грижа за себе си

Ваучерите са чудесен начин да подарите нещо хубаво, без да ангажирате човека с точна дата и час. Доказано е, че дългото чакане на подарък носи повече щастие на получилия го.

Изберете преживяване според темперамента на своя любим пътешественик - ваучер за полет с парапланер, скок с бънджи или парашут, дайвинг курс, курс за управление на ветроходна яхта, месечна карта за зала за скално катерене, масаж, спа център... Погрижете се срокът на ваучера да е достатъчно дълъг, за да не бъде получателят притиснат от времето.

Книгата "203 предизвикателства за преживявания"

 

На пръв поглед подарявате предмет, но тази книга (за пръв път издадена преди пет години и в момента налична в нов тираж) реално е един списък с мечти + идеи и ресурси как и къде да се сбъднат тези мечти.

"203 предизвикателства за пътешественици" е настолна книга на всеки, който търси идеи как да пътува винаги и навсякъде, въпреки всичко и дори когато е изпаднал в една от онези апатични кризи, от които изглежда, че няма излизане. Предизвикателствата са разделени по категории (на открито, в България, с приятели, веднъж в живота), а всяко присъства с няколко варианта за изпълняване за начинаещи и напреднали. Прочетете откъс от книгата ТУК>>>

Ваучер за пътуване

Снимка: iStock by Getty Images

Почти всички хотелски вериги, туристически агенции и авиокомпании могат да ви издадат ваучер за подарък. През последните две години пътуванията се планират трудно, но ако човек разполага с ваучер, който може да използва по всяко време, това значително улеснява заминаването.

Билет за концерт... в чужбина

Много световни групи и изпълнители обявиха датите на европейските си турнета за 2022 г., като залагат на дати в разгара на лятото с надеждата мерките около COVID-19 по това време да са облекчени. От Ед Шийрън до Coldplay и Kaleo - изборът става все по-голям с всеки изминал ден. А билетът за концерт в чужбина е чудесен повод за едно небрежно пътуване.