Септември, тази година поне до 22-ро число, официално си е лято, а освен това е един от най-добрите месеци за лятна почивка.

Причините са много и може би не всички са валидни за вас. Но дори и да се възползвате само от по-ниските цени на хотелите, къщите за гости и къмпингите през този месец, пак си струва да използвате почивните дни около 6 и 22 септември за фамозно закриване на лятото с една последна почивка.

Времето е чудесно, без екстремни жеги

Като хора вие нямате власт над времето и дори през август може да случите на порои, които да съсипят надеждите ви за шоколадов тен.

Въпреки това в началото на септември обикновено времето е все още лятно (с високи температури през деня и приятно хладно през нощта). Слънчевите лъчи не са толкова агресивни, а дори и да има жега, тя е по-поносима с настъпващия през нощта хлад.

Това прави септември идеален за събиране на по-здравословен тен, както и за всякакви дейности на открито, които не ви иска да извършвате по обед на 35 градуса в разгара на лятото (плаване с каяци, преходи на открито и други).

Цените намаляват

Снимка: iStock by Getty Images

Почти няма хотел по крайбрежието, който да не намалява цените на нощувките през септември. Разликите в цените могат да са от символични до драстични, особено за хотелите по Северното Черноморие, където морето изстива по-бързо.

Така можете да си позволите повече дни морска почивка за цената, която бихте платили през август например.

Вижте цените за септември на стотици хотели в България и Гърция >>>

Тълпите също

Снимка: iStock by Getty Images

Има хора, които се кълнат в юли и август като единствените месеци, подходящи за лятна почивка. И слава богу! Когато почитателите на лятната жега напуснат морето, остава повече място за онези, които нямат толкова големи претенции към времето и температурата на водата. 

През септември някои от най-популярните атракции по брега, за които обикновено се чака на опашка в разгара на лятото, също са с по-рехава посещаемост и можете да им се насладите спокойно.