България може да не е Гърция, но и ние си имаме романтични парченца крайбрежие по морето.

Достатъчно е да отидете малко встрани от централните плажове, малко извън пиковия сезон, както и да приемете, че може да се наложи да делите локацията и с други влюбени двойки.

Ето някои от най-романтичните места по Българското Черноморие, където да отидете с любимия си човек.

Ако все още не сте резервирали почивката си на морето, разгледайте тук стотици хотели в България >>>

Скалите на Тюленово

Скалите при Тюленово

Снимка: iStock by Getty Images

Ако някъде се правят сватбени фотосесии, можете да сте сигурни, че мястото е романтично. Скалите край Тюленово са едно от местата, където най-често можете да попаднете на романтични снимки на младоженци. Най-живописно е мястото по изгрев, но не за всеки е романтично да стане в 5 и половина сутринта.

Нос Калиакра

Арката на параклиса "Свети Николай" на нос Калиакра

Снимка: iStock by Getty Images

Нос Калиакра е парче суша, което е вдадено 2 км навътре в морето, което означава, че имате морската шир за фон почти от всяко място.

Мястото, на което се снимат повечето влюбени, е арката на параклиса "Свети Николай". Параклисът се слива със скалата и се намира съвсем на крайчеца на носа.

Залив Болата

Залив Болата

Снимка: iStock by Getty Images

Отидете още малко на север от Калиакра и ще стигнете до пясъчния залив Болата, ограден от двете страни от величествени скали с издълбани в тях пещери. Болата е чудесен плаж за събиране на тен, но най-впечатляваща е гледката към него отвисоко. За да стигнете до нея. трябва да се отбиете по разклон на пътя Каварна - Калиакра и да повървите малко пеша.

Дворецът в Балчик

Дворецът в Балчик

Снимка: iStock by Getty Images

Дворецът в Балчик съществува благодарение на румънската кралица Мария, която се влюбила в гледките край Балчик и поръчала да ѝ построят лятна резиденция тук.

Самата кралица е необичайна личност, за която фактите и легендите понякога трудно могат да бъдат разграничени. Голяма част от тях са свързани с любовните истории на кралицата. Какво по-подходящо място за романтична разходка от двореца, в който е пишела писма и се е срещала с (предполагаемите си) изгори?

Моста в Бургас

Моста в Бургас

Снимка: iStock by Getty Images

Малцина посещават Бургас, без да стигнат до Моста. Съоръжението навлиза 300 м навътре в морето и разкрива красиви панорами във всички посоки. На парапетите по терасите му влюбени двойки вече са закачили катинарчета, с които да увековечат любовта си.