Сумба може да не е най-известният индонезийски остров, но там расте нещо, което привлича туристите до това отдалечено крайче на азиатската страна.

Наричат ги Танцуващите дървета и колкото и изумително да изглеждат на снимки, нищо не може да се сравни с това да ги видите с очите си на фона на залязващото слънце.

Танцуващите дървета на остров Сумба не се движат повече от останалите дървета, а дължат името си на необичайните си форми - сякаш са замръзнали по средата на вихрен танц.

Това са мангрови дървета, които растат направо във водата. При прилив част от стъблата им се покриват с вода, а при отлив корените им се оголват и се показват на повърхността.

Вижте снимки в галерия >>>

Тацуващите дървета на остров Сумба, Индонезия

Снимка: iStock by Getty Images

Плажът Уалакири, където се намират дърветата, по изгрев и залез е пълен с професионални фотографи и аматьори, които се опитват да уловят перфектния кадър на необичайното място.

Самият остров Сумба крие още много чудеса - разпръснати по планините традиционни села с къщи със сламени покриви, огромни вълни в Индийския океан за феновете на сърфирането, водопади и хотелски комплекси с тропическа растителности и гледки към плажа по залез.

Тацуващите дървета на остров Сумба, Индонезия

Снимка: iStock by Getty Images

Как да стигнете до Танцуващите дървета на остров Сумба

Най-лесният начин да стигнете до остров Сумба е с директен полет от остров Бали. На Сумба има две летища, няколко авиокомпании изпълняват полети между двата острова.

Танцуващите дървета се намират на плажа Уалакири. Самият плаж е райско местенце - с фин бял пясък и спокойни, прозрачни води, идеални за къпане.