Както Ню Йорк може да се брои за герой от "Сексът и градът", така и Париж е главно действащо лице в сериала на Нетфликс "Емили в Париж".

Почитателите на сериала могат не само да си мечтаят за парижки разходки, докато гледат поредната серия вечер вкъщи, но и да си организират тематично пътуване във френската столица из някои от емблематичните места, които се появяват в сюжета.

От (вече) една от най-популярните пекарни в Париж до градини и мостове, ето кои парижки локации да включите в своя маршрут а ла "Емили в Париж" (плюс бонус една плажна в Южна Франция).

Започнете парижката разходка в галерията >>>

Градината на Пале Роял

Градината на Пале Роял

Снимка: iStock by Getty Images

Перфектно поддържаната градина на кралския дворец (Пале Роял) е идеално място за следобедни разходки - както за Емили, така и за туристите в Париж, които искат поне за малко да избягат от лудницата на града. Градината се намира само на 5 минути от Лувъра, а усещането е сякаш сте на километри от центъра на града.

Парти на лодка по Сена

Парти на лодка по Сена

Снимка: iStock by Getty Images

Ако искате да се забавлявате като Емили на фона на светлините на Париж, докато плавате по Сена, изберете си един от многобройните круизи във френската столица. В сериала Емили е на лодка на "Bateaux Mouches", които предлагат круизи с брънч, круизи с шампанско и други специални преживявания.

Пекарна "La Boulangerie Moderne"

Пекарна "La Boulangerie Moderne"

Снимка: Сцена от "Емили в Париж"

Тази пекарна, която преди сериала беше любимо място предимно на парижани, вече е сред най-популярните места за кафе и сладкиш в Париж. Оставете се неустоимият аромат на прясно изпечени кроасани, плодови тарти и други сладки изкушения да ви води. Ако имате късмет, ще си намерите място на една от няколкото маси на тротоара.

Адресът ѝ е: 16 Rue des Fossés Saint-Jacques

Мостът Александър III

Мостът Александър III

Снимка: iStock by Getty Images

Мостът, по който модел се разхожда без дрехи като част от противоречива рекламна кампания, е Александър III. Париж има много красиви мостове, но този със сигурност е сред най-впечатляващите, особено по залез.

Ателие за светлини

Ателие за светлини

Снимка: Сцена от "Емили в Париж"

Сцената, в която Емили и приятелите ѝ посещават мултимедийна експозиция, посветена на Ван Гог, е заснета в "Atelier des Lumières" (Ателие за светлини).

Изложбите в ателието се сменят няколко пъти годишно, като от 18 февруари отваря нова, посветена на Сезан.

Преживяването в ателието е поглъщащо и реалистично и предлага съвсем нов поглед към изкуство, което познавате.

Мулен Руж

Мулен Руж

Снимка: iStock by Getty Images

Емили не е нито първият, нито последният чужденец в Париж, който посещава (пиян) Мулен Руж. Легендарното кабаре продължава да поддържа славата си вече повече от 130 години.

Вилфранш сюр Мер

Вилфранш сюр Мер

Снимка: iStock by Getty Images

Вторият сезон на сериала пренася Емили в Южна Франция, където тя се опитва да се разсее и да забрави любовните си проблеми. Във филма действието се развива в Сен Тропе, но в действителност повечето сцени са заснети в спокойното рибарско селце Вилфранш сюр Мер, на около час и половина източно от Сен Тропе.