Животът на туриста е поредица от музеи, забележителности, обиколки с екскурзовод, ресторанти и кафенета с гледки.

Но наближи ли вечерта, изморените крака и препълнените с информация и впечатления глави започват да търсят спокойно място, където да спрат, да си починат и да изпратят деня.

Залезът е чудесен повод човек да седне, да съзерцава и да се наслаждава на новата обстановка с чаша от любимото си питие.

Независимо дали ще сте в град, село или сред природата, Румъния е пълна с невероятни места за наблюдаване на залеза. Вижте някои от най-красивите.

Вижте галерия >>>

Замъкът Бран

Снимка: iStock by Getty Images

Замъкът Бран, известен като дома на легендарния граф Дракула, е мистично място, особено ако се случи да го посетите в мрачен или дъждовен ден. В по-кратките пролетни и есенни дни може да хванете и невероятни залези

Трансилвания

Снимка: iStock by Getty Images

Трансилвания е красива както в градовете и селата, така и извън населените места. Ако просто хванете някой страничен път и се разходите по изгрев или залез, почти със сигурност ще попаднете на невероятни гледки.

Делтатата на река Дунав

Снимка: iStock by Getty Images

Делтата на река Дунав е най-голямата в Европа, като при това всяка година увеличава площта си. Лабиринтът от канали е райско място за почитателите на разходки сред природата, където могат да видят редки птици, тръстикови горички и огнените цветове на залеза, отразени във водите на реката.

Дворецът на парламента

Снимка: iStock by Getty Images

Втората по големина административна сграда в света след Пентагона е величествен фон за залез в Букурещ.

Удивителните факти за Двореца на парламента са многобройни, но може би един от най-впечатляващите е, че сградата има повече метри под земята, отколкото над нея.

Пояна Брашов

Снимка: iStock by Getty Images

Бъдете по снежните склонове на румънския ски курорт Пояна Брашов, за да се насладите на последните слънчеви лъчи след динамичен ден по пистите.

Сибиу

Снимка: iStock by Getty Images

Сибиу е един от най-цветните градове в Румъния, които имат собствен характер. Където и да ви завари залезът, гледките ще са прекрасни - старинни къщи, исторически площади, кули...

Карпатите

Снимка: iStock by Getty Images

Карпатите са място, на което можете да се почувствате в дивото в Румъния. Сред възвишенията има многобройни хижи, като тази край езерото Баля е една от най-красивите. Ледниковото езеро се намира недалеч от прочутото Трансфагърашко шосе, прочуто с острите си завои.