Туристите могат да посетят красиви места в страната и в чужбина, а Турция си остава една от най-желаните дестинации през последните години. През 2022 офертите за екскурзии със самолет и с автобус там са доста изгодни, а all inclusive предложенията се определят като най-търсени от страна на потребителите.

Различни агенции предоставят евтини почивки за двама и за цели семейства, в чиято цена са включени и обиколни програми. Сред най-предпочитаните дестинации в Турция са Анталия, Мармарис, Кушадасъ, Бодрум, Дидим, Фетие, където има изобилие от хотели с перфектно обслужване, прекрасни плажове и отлични условия за релакс и забавление, споделя туроператор Екватор.бг.

Почивки в Турция

Какво трябва да знаем преди почивка в Турция

Турция е място, където всеки турист може да се докосне до света на Ориента, изпитвайки непознати до този момент емоции. Там ще видите спиращи дъха гледки и ще можете да посетите разкошни места, които ще запомните завинаги. Преди да стегнете багажа и да се отправите към една от най-известните дестинации на световно ниво, е необходимо да се информирате предварително какво включва подготовката за предстоящата екскурзия. Важно е да запомните следното:

  • пушенето на обществени места е забранено - ако сте сред любителите на тютюна, трябва да сте наясно, че употребата му не бива да се случва на места като молове, по улиците, в заведенията или пред болници. Ако нарушите това правило, следват строги наказания за неспазилите закона;

 

  • турците са много гостоприемни - не се учудвайте, ако бъдете поканени на чаша чай с нещо сладко дори и да попадате в категорията "непознат". Турският народ е изключително радушен, а вратите на хората са винаги широко отворени за всякакви посетители;

 

  • внимавайте с облеклото - дамите е добре да носят дрехи, които не са твърде провокативни. Дори и в позицията си на туристи подобен стайлинг не се приема много добре. Интересен факт е, че по време на почивката си в Турция ще се натъкнете както на жени с модерна визия, така и на такива, които носят бурки и са покрити от горе до долу с традиционното за мюсюлманската страна облекло;

 

  • цените са почти идентични с тези в България - Турция се определя като евтина дестинация, което я прави и толкова атрактивна за туристи от цял свят. Храната, дрехите, козметиката и офертите в ресторантите са на цени, сходни и по-евтини от тези в столицата;

 

  • животът никога не спира - повечето курорти и градове в Турция са силно оживени дори и след полунощ. Това би се харесало много на хората, търсещи динамика и силни усещания по време на своята почивка.

Сред най-често посещаваните места в Република Турция са Анталия, Мармарис и Кушадасъ. Курорти като Бодрум, Дидим и Фетие са също в списъка с желания за туристите, защото предлагат много добри условия за плажуване и пълноценна почивка по време на годишния отпуск.

Кога е най-подходящо за посещение

Кога да отида в Турция? Това е един от най-често задаваните въпроси, когато става дума за почивка в мюсюлманската страна. Добре е да се подчертае, че е от значение в коя част от страната искате да отидете. Ако мечтата ви е да посетите градове като Истанбул, можете да го направите не само през лятото, но и през всеки един друг месец от годината. Там туристическият сезон е винаги в разгара си, включително и през зимата.

Летните курорти са притегателна точка за пътешествениците от май до октомври, когато възможностите за морски забавления са все още налице. Много хора дори избират да прекарат Нова година в някои от тях, възползвайки се от преференциални all inclusive оферти, които никак не са за изпускане.

Какви оферти ще намерите в Екватор.бг

Туроператорът предлага изгодни почивки в Бодрум, Дидим, Фетие, Анталия, Мармарис и Кушадасъ. Можете да вземете своята оферта като посочите датата на заминаване, броя души, желаната дестинация и мястото на отпътуване.

 

* съдържание на Екватор.бг