Прибирате се вкъщи и имате седмица или две със семейството.

Не е задължително да прекарате цялото време, залепени за коледните филми по телевизията или в безкрайно скролване на телефона.

Намерете последните остатъци от вътрешна сила да се отдалечите на повече от 10 метра от празничната маса и си организирайте някое или всички от следващите идеи за микропътешествия.

Вземете семейството или си починете малко от него - според каквото изисква ситуацията.

 

Разходки със снегоходки

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Ако все още не сте открили радостта от разходката със снегоходки в зимната планина, сега е времето да преживеете истински уау! момент.

Със снегоходки на краката можете да стигнете навсякъде в планината, независимо колко дълбок е снегът. Ако познавате мястото, на което ще ходите, не ви трябват пътеки и маркировка - само топли ръкавици и чайче в термоса (макар че за по-малко от 10 минути ще загреете така добре, че едва ли ще се сетите за чая).

Наздраве за залеза

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Зимните залези са ранни и спокойно можете да отидете до някое хубаво място извън града, където да ударите чаши в чест на изминалия ден. Вземете греяно вино, коледен ликьор с аромат на ванилия или канела, или пък друго любимо питие за специални поводи. В крайна сметка поводът е специален, ако вие решите така.

Друг вариант е да се качите на високо място в самия град, независимо дали е висока сграда или хълм, и оттам да се насладите на гледките.

Направете си обедно барбекю навън

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Възползвайте се от чудесната прогноза за времето по празниците и съберете малко слънце сред природата. Запалете огън, изпечете си месо, зеленчуци или риба за обяд и наваксайте с важните теми от годината.