Колкото повече слънце ни предлагат пролетните дни, толкова повече ни влече навън.

Не е нужен специален повод, за да си организирате пикник, но когато има специален повод, пикникът също може да е специален.

С наближаващите пролетни празници като Лазаровден, Цветница и Великден имате много варианти да развихрите въображението си и да превърнете хапването сред природата в запомнящо се преживяване.

Вземете най-хубавото от празниците и го добавете в тематичното хапване на открито или обърнете гръб на празничната лудост и избягайте демонстративно от нея - ето три идеи за пролетни пикници, които да организирате за семейството, приятелите или любимия си човек.

Лазаровден и Цветница

Снимка: iStock by Getty Images

Лазаровден и Цветница са празници, свързани с цветята и пролетта. Ако някой в семейството има имен ден, можете да го отпразнувате сред природата - с одеяло, наредено с любимите му вкусотии.

А ако нямате именик - просто използвайте пролетния излет, за да си направите венци от цветя за празника. Мъжете да не въртят многозначително очи, а да си направят състезание за най-шантава снимка с цветя на главата.

Великденски пикник

Снимка: iStock by Getty Images

Великден е пословичен с тежките трапези, отрупани с козунаци, яйца, салати и агнешко. Можете обаче да внесете разнообразие в празничните си традиции, като например пренесете закуската или обяда на втория ден на Великден на някоя горска поляна или в близкия парк. Тогава Голямото Готвене ще е приключило и ще можете без излишни драми да опаковате в кутии остатъците от предишния ден.

Не забравяйте да добавите към празничното пикник меню и няколко по-леки попълнения като свежи плодове, домашна лимонада или фреш.

Пролетен антипразничен пикник

Снимка: iStock by Getty Images

Ако цялата дандания около Великден ви идва в повече, можете да я използвате в своя полза - като извинение да я загърбите и да си организирате пикник по свой вкус. Без курабии, без козунаци, без печени агнета. Заредете кошницата с любимата си храна и бутилка вино, можете да вземете и стъклени чаши на столче за разкош. Отидете на любимото си място следобед, за да имате и бонус залез.

Не забравяйте, че...

- Пролетта е сезонът на кърлежите и е добре да сте подготвени. Можете да вземете специални препарати, които се пръскат по дрехите и кожата и отблъскват кърлежите или просто да помните добре да се огледате навсякъде след края на пикника.

- Макар и пролетно, слънцето може да е неочаквано силно, особено върху изсветлялата през зимата кожа. Не забравяйте да вземете слънцезащитен продукт, за децата с фактор 50.

- Освен своя боклук, можете на връщане да съберете и други отпадъци, които видите. Вземете празен чувал, който да ползвате и допринесете за това любимото ви място за пикник да е все така чудесно.