Фестивалът "Мидалидаре - рок в долината на виното" събира от 9 до 11 юни почитателите на "тежката" музика и "напитката на боговете" в село Могилово в Южна България.

На сцената, разположена във винарска изба, в рамките на трите дни ще се изявят световните групи W.A.S.P., "Gotthard", "Dirkschneider" и "Doro", съобщиха организаторите.

На разположение на гостите на фестивала ще бъдат няколко възможности за настаняване. Ще има обособени три къмпинг зони за палатки и кемпери на територията на селото, снабдени с душове, тоалетни и осветление.

Едната ще бъде в двора в избата, съвсем близо до сцената, другата е около лозовите масиви, а третата - до близкия язовир, който е на 1,5 км от мястото на фестивала.

Предвиден е паркинг за кемпери и каравани. Ще има обособена и кетъринг зона.

Гостите, които предпочитат хотелския комфорт, могат да се настанят в Стара Загора и района, като с определени хотели има договореност срещу билет да използват безплатен транспорт до мястото на фестивала.

Освен музикална програма, ще има и няколко атракции. За най-малките ще има стена за катерене и надуваем замък. Ще има още стрелба с лък, пейнтбол стрелбище, скок от шестметрова кула, велопреход. Безплатен винен тур също е в програмата по време на фестивала.

Посетителите ще могат да видят помещението за ферментация и отлежаване на виното в бъчви и да научат повече за историята и технологията за направата му в музея, който се намира в самата изба.

По-големите почитатели на напитката ще могат да присъстват на специални винени курсове с лектори-специалисти.

Цените на билетите са по 50 и 60 лв. - за еднодневен, и по 70 и 80 лв. за целия фестивал.