Има професии, за които човек винаги ще възкликне: "Ейй! Това се казва работа! Бих го работил цял живот!". Тези позиции очевидно не са твърде много, тъй като рядко чуваме гореспоменатите думи, но ако трябва да дадем пример, тестер на възглавници в 5-звездни хотели би бил един доста подходящ.

Следващите 5 реални обяви за работа от цял свят доказват, че изкарването на прехраната е напълно възможно да се усеща като почивка и да, възможно е човек да си пътува насам-натам, да гледа филми за пътешествия или да продава книги на Малдивите и да му плащат за това.

Работа 1: Гледай 9 филма за пътешествия

Сайтът за пътуване Upgraded Points предлага 1000 долара на човек, който да изгледа няколко пъти един след друг 9 емблематични филма за пътуване и да попълни в таблица детайли относно реалните места, на които са снимани лентите.

В списъка с филми са класики като "Под небето на Тоскана", "Яж, моли се и обичай", "Хвани ме, ако можеш" и "Полунощ в Париж". В обявата изрично е отбелязано, че успешният кандидат трябва да е запален по пътешествията.

Работа 2: Тествай легла в 5-звездни хотели във Великобритания

Основни задължения за тази тежка работна позиция са: лежане, подремване, спане и чиста проба излежаване. Британският производител на спално бельо Tielle търси човек, който да спи в 5 от най-изисканите 5-звездни хотели във Великобритания, за да докладва как се чувстват гостите след нощ, прекарана сред луксозните чаршафи. Освен безплатни нощувки, избраният кандидат ще получи 1000 паунда кеш и още 500 паунда за транспортни разходи.

Работа 3: Ходи на партита трезвен в Стокхолм

И това ако не е работа - мечта! Да ти плащат, за да ходиш по дискотеките и баровете и да пиеш коктейли поне до 3 часа, при това с приятел и с покрити разходи за самолетни билети и нощувки за двамата - звучи нереално добре. Но има и уловка - коктейлите, които трябва да обръщате, са безалкохолни на шведския бранд Gnista. В обявата се уточнява също, че точният кандидат никога досега не е бил трезвен на парти и е готов да разбие на пух и прах мита за връзката между алкохола и доброто прекарване по клубовете. Ако сте без гадже и говорите гладко английски и/или шведски, получавате бонус точки.

Работа 4: Продавач на книги в 5-звезден хотел на Малдивите

За тази работа не е задължително да носите джапанки. 5-звездният хотелски комплекс Soneva Fushi Resort на Малдивите за поредна година търси своя босоног книжар, който да работи в книжарницата на метри от плажа. Освен да обича книгите, точният човек за тази позиция трябва да описва в блог какъв е животът на един книжар на луксозен остров и да организира литературни събития. О, мъка!

Работа 5: Вземи 10 000 долара, за да се преместиш в Северозападен Арканзас

В опит да привлече качествени кадри, съветът на Северозападен Арканзас в САЩ обяви програма, чрез която можете да получите 10 000 долара и безплатно колело, ако се преместите да живеете и работите дистанционно в района на планините Озарк. Хълмистият терен и малките градчета са идеалният лек за изтерзани от шума на градовете души. Властите биха искали да привлекат професионалисти в сферата на науките, технологиите, инженерните и математически науки, но това не е задължително условие.