Зимните курорти са готови за летния сезон. Лифтът в Банско вече работи с лятно работно време, а Пампорово и Боровец откриват официално летния туристически сезон този уикенд.

Боровец

На 12 юни Боровец кани любителите на планината и активния начин на живот да отпразнуват заедно началото на новия летен сезон. Кабинковият лифт и 4-седалковият "Ситняково експрес" ще заработят още в петък, съобщиха от "Бороспорт".

Байкърите пък получават специален подарък за първите спускания по обновените трасета. Специално за празника дневните карти за байк парка ще са "3 в 1" - купените в петък (11-и) карти ще са валидни още два дни - на 12-и и 13-и, в събота и неделя.

В трите дни на празника - от петък до неделя, двупосочните билети за лифтовете ще бъдат на половин цена - 10 лв. за възрастни и 5 лв. за деца.

За целия ден на 12 юни организаторите от "Бороспорт" и хотел "Рила" са подготвили специална програма. В 10 ч. започва "Боро Олимпиада" със забавни игри за деца с награди. Следват турнир по точност и състезание по стрелба с лък. Ще има и йога класове на открито, както и още много приключения сред вековната борова гора и лековития планински въздух.

В сферата на планинското колоездене денят ще стартира с Даунхил уъркшоп, воден от четирикратния национален шампион по спускане Стивиан Гатев. Ще се състои и забавно шоу с преминавания по специално подготвено трасе на задна гума и състезание по байк трикове с награда за най-атрактивния участник. За следобед е предвидено планинско колоездене по фамилното трасе, подходящо както за начинаещи, така и за напреднали. И в трите дни любителите на планинското колоездене ще могат да наемат различен тип велосипеди, включително електрически, от "Адвенчър център Бороспорт" на половин цена.

"Бороспорт" и хотелите в курорта са приготвили за гостите и много награди. През деня всеки посетител ще може да участва в две томболи - за всички, закупили лифт карти и билети, за 1 сезонна, 1 тридневна и 1 двудневна летни лифт карти, и в томбола за много награди, предоставени от хотелите "Рила", "Лион", "Алпин", "Ястребец" и "Самоков", от ресторантите "Черния тигър" и "Downhill Snack & Grill @ Sitnyakovo Rock", от конна база "Буч" и др.

Пред хотел "Рила" на 12 юни ще звучи музика, а професионални аниматори ще забавляват децата. Парти на терасата на хотел "Рила" ще oтбележи отварянето на хитовия бар и ще съпътства празника до неговия финал в 21 ч., за когато е планирано огнено шоу. Специален гост от 13,30 до 15,30 ч. ще бъде Тишо от "Смайлс" със саксофон. Феновете на футбола пък ще могат да гледат на открито мачовете от Европейското първенство, като ще се предлагат и атрактивни игри с прогнози за изхода от срещите.

В периода 11-15 юни "Синя зона" няма да има и гостите ще могат да паркират свободно на паркингите в курорта.

Ще бъдат предприети и всички необходими мерки за почистване и хигиена. През летния сезон от "Бороспорт" ще предлагат всякакви видове пешеходни турове с водач, изяви по скално катерене и алпинизъм, тандемни полети с парапланер, игри на открито в детски кът и въжения град "Бороландия", пикници сред природата и много други забавления за всяка възраст, включително за корпоративните клиенти, за които се обещават специални предложения. Хотелите в Боровец ще предлагат летни пакети с включени много екстри.

Пампорово

Ha 15 юни cтapтиpa лeтният ceзoн в Πaмпopoвo c мнoгo нoвocти нa oтĸpитo, ĸaĸтo и c пaĸeтни пpeдлoжeния зa лифт ĸapти, билeти, пeшexoдни и вeлo тypoвe. Ceзoнът зaпoчвa c пoдгoтoвĸaтa зa 7-мoтo издaниe нa мeждyнapoднoтo cъcтeзaниe "Πaмпopoвo Бaйĸ Фecт 2021" и c oтвapянe нa лифтoвe №1 и №2.

Xoтeл Πepeлиĸ 5* пpeдлaгa вeлo пaĸeти зa вcичĸи cъcтeзaтeли пpeз пepиoдa нa нeгoвoтo пpoвeждaнe, a зa индивидyaлнитe гocти ca пoдгoтвeни пaĸeтни пpeдлoжeния c дoпълнитeлни бoнycи! Зa вcичĸи peзepвaции, нaпpaвeни oнлaйн дo 15 юни е предвидена дo 25% oтcтъпĸa!

Ha тepитopиятa нa ĸypopтa щe имa cпeциaлизиpaни пeшexoдни и вeлo мapшpyти c paзличнa пpoдължитeлнocт и cтeпeн нa нaтoвapвaнe, пaнopaмни плoщaдĸи, зoни зa гopcĸa тepaпия и peлaĸc. Πoceтитeлитe мoгaт дa ce възпoлзвaт oт paзнooбpaзни aĸтивнocти нa oтĸpитo, ĸoитo пpeдлaгa Typиcтичecĸи цeнтъp Πaмпopoвo цeлoгoдишнo.

Банско

Банско също посреща туристи и през лятото, като от 1 юни кабинковият лифт работи с лятно работно време. Движението до 30 юни 2021 г. е два пъти дневно - сутрин нагоре (потегля в 8 часа от Банско) и следобед надолу (в 16:30 часа от Бъндеришка поляна), а от 1 юли до 6 септември ще се движи целодневно между 8 и 16:30 часа.