Литва рядко е първи избор за туристическа дестинация, а и пандемията допълнително влоши ситуацията в туристическия сектор в страната.

Страната е подготвила подарък за тези, които са готови да експериментират с непознатата балтийска дестинация. Всеки, който резервира поне две нощувки в Литва, получава трета безплатно.

Проектът "Литва. Не бързай" е насочен към всякакъв тип туристи, без значение дали предпочитат градски бягства, почивка сред природата или спа. 

Кодът за отстъпка важи за определени места за настаняване, участващи в програмата, като трябва да се използва до 72 часа след генерирането си. В проекта участват всякакви места за настаняване - хотели, къщи за гости, мотели, апартаменти, къмпинги, спа комплекси и други, в десетки населени места във всички краища на Литва.

Сумата, която се покрива за нощувка, е до 65 евро. Ако избраният от туристите хотел е по-скъп, те трябва да доплатят разликата.

Безплатната нощувка трябва да бъде в периода 1 септември - 8 ноември 2021 г.

Повече за проекта и форма за заявка за безплатна нощувка ще откриете тук.

Освен с красивата си столица Вилнюс, Литва е известна и с островния замък в Тракай, намиращ се в езерото Галве. Едно от най-популярните преживявания в страната е полет с балон над замъка и езерото. 

В момента Литва са в сила минимални ограничения, свързани с COVID-19, като кафенетата, ресторантите и музеите изискват представяне на европейски здравен сертификат.

В момента Литва е оранжевата зона на българските здравни власти, което означава, че завръщащите се трябва да са ваксинирани, преболедували или да представят отрицателен PCR или бърз тест.