През зимата жителите на София и населените места около нея си задават въпроса къде могат да карат ски в почивния си ден, като се наслаждават на хубави писти и достъпни цени. Поради близостта и традициите столичани най-често избират Боровец. Но традициите вече не са това, което бяха, защото все повече софиянци избират за своите зимни ски изживявания друго магическо място в Рила планина.

За същото време, за което стигате до Боровец, можете да отидете до обновения комплекс Мальовица, който дава възможност да карате ски на отлични писти, но на доста по-ниски цени от тези в другите български курорти.

"Времето да стигнеш до Боровец или до Мальовица е почти еднакво, но при нас можеш да караш ски много по-изгодно. А още по-хубаво е, че от този уикенд ски влекът на писта Ръждавица е с удвоен капацитет, което ще благоприятства намаляване на опашките," разказва Янко Аврамов от комплекс Мальовица.

Дневна карта за ски за възрастни на Мальовица е едва 26 лева, а на Боровец струва три пъти повече.

"На Мальовица предлагаме и допълнителни услуги. Сред тях са наем на цялостна ски екипировка, както и наемане на отделни атрибути от нея - обувки, ски, щеки, предпазна каска. За децата се предлага и наем на шейна," обяснява Янко Аврамов.

Цената на индивидуалните ски и сноуборд уроци също е достъпна. 40 лева на урок заплащат възрастните и децата - цена, която прави овладяването на ски спорта изключително изгодно в сравнение със сумите, които се заплащат на други места в страната.

"Каним всички на Мальовица още днес, за да се убедят лично, че предлагаме каране на ски на много достъпни цени, като при това хората ще се насладят на невероятната природа на Мальовишкия дял от неповторимата Рила планина. Освен това при нас снегът е изцяло естествен. Според историците името Рила идва от езика на древните траки и буквално означава Водната планина или Планината, която дарява водата, защото от тук извират Марица, Искър и Места. Много ми се иска така, както рилските води отиват в полята, за да възраждат българската земя напролет, българите да идват при нас на Мальовица през цялата година, за да възродим българския туризъм," така Янко Аврамов покани всички любители на ски спортовете в реновирания комплекс.