След като Банско обяви цената на сезонните карти за лифт за предстоящия зимен сезон, вече е ясно колко ще струва спускането по пистите и на Боровец.

Тази година освен стандартните сезонни карти, има и по-евтин техен вариант, който е валиден само в делнични дни.

Скиорите ще могат да закупуват безконтактни лифт карти, за да намалят съприкосновението с докосвани от много хора повърхности.

Тази година от Боровец предлагат и многократни лифт карти с възможност за презареждане онлайн чрез сайта или през мобилното приложение на курорта със следните услуги: 1/2 ден сутрин, 1/2 ден следобяд, 1 ден, 2 дни, 3 дни, 4 дни, 5 дни, 6 дни, 7 дни и нощно каране, за деца и възрастни.

Сезонни лифт карти

Намаление за сезонните карти използват не само децата, но и младежите до 22-годишна възраст. Сезонната лифт карта с включено нощно каране струва 1500 лв. за възрастни и 1000 лева за деца и младежи между 7 и 22 години.

По-ниска е цената за сезонна карта, която важи само в делнични дни (от понеделник до петък) - 1000 лева за възрастни и 600 лева за лица между 7 и 22 години. Този вид карта не важи на официални празници, които се падат от понеделник до петък.

Сезонната лифт карта за деца се купува лично от лицето, което трябва да бъде снимано на каса и да предостави лична карта или заверена ученическа карта или заверена студентска книжка.

Децата до 7 години използват съоръженията безплатно.

Сезонна лифт карта, даваща възможност да се ползват всички действащи въжени линии (лифтове и влекове), транспортните ски ленти и писти в ски центровете в рамките на работното време на въжените линии, както и за нощно каране oт датата на закупуването й до края на работното време на датата, на която се закрива ски-сезона в ски-зоната на к.к. Боровец.

Билети за лифт

Желаещите да си закупуват билети за лифта, ще платят по 25 лв. за възрастни и по 15 лв. за деца между 7 и 13 години за двупосочно возене на кабинковия лифт Ястребец или Четириседалковия лифт Ситняково Експрес. Децата до 7 години се возят безплатно.

Семейни лифт карти

Семейни лифт карти (важат до двама възрастни с до три деца) се ползват с 20% намаление от стойността на стандартните лифт карти за възрастни, като това намаление е валидно за полудневните - сутрешна и следобедна карти, както и за карти с валидност 1, 2 и 6 непоследователни дни. Семейните лифт карти са валидни за семейства с деца на възраст от 7 до 13 навършени години. Картите се закупуват на каса в присъствие на членовете на семейството, които ще ги ползват.

Условия за различните лифт карти

Сутрешната полудневна карта важи до 12:30 ч. на посочената върху картата дата.

Следобедната полудневна карта важи след 12:00 ч. до края на работното време на съоръженията на посочената върху картата дата. Лифт картата за нощно каране важи от 18:30ч. до 22:00ч. на посочената върху картата дата.

Деца до 7 ненавършени години ползват лифтовите съоръжения безплатно. Цените на лифт карти "65+" важат за лица над 65 години, закупуват се лично на каса срещу представяне на лична карта

Лифт карта за 6 непоследователни дни не дава право за ползване на съоръженията в два последователни дни без прекъсване.

В цената на лифт картите и билетите за лифтови съоръжения е включена застраховка "Планинска злополука" за ски зона Боровец.