"Спортовете на открито и разходките в планината са подходящи за всички, които се притесняват да не се заразят и държат на спазването на противоепидемичните мерки," заяви Янко Аврамов от спортен комплекс "Мальовица".

Изказването му е на фона на високия брой новозаразени през последните седмици и високите температури, които ни привличат да прекараме почивните дни на открито.

От спортен комплекс "Мальовица" призовават гостите си в името на безопаснотта на всички любители на ски и сноуборд да не излизат извън охраняваните ски писти, защото топенето на снеговете започна.

"Спортът е здраве! А в момента е най-подходящо да спортуваме на открито! Елате в неповторимата Рила, за да се заредите не само с положителни емоции, а и с витамин D, който е важен за имунната система!", каза Янко Аврамов.

От средата на миналия месец в "Мальовица" бяха намалени цените на почти всички ски карти, като наемателите на съоръженията обещаха, че това няма да се отрази на качеството на услугите.

Целодневните лифт карти са по 20 лева за възрастен и 15 лева за дете.

"Ски пистите ще останат отворени, докато метеорологичните условия и снежната покривка позволяват. На "Мальовица" има 100% естествен сняг!" каза още Янко Аврамов.