Два допълнителни влака между София и Бургас през Подбалканската линия ще пътуват всяка събота и неделя до края на активния летен сезон през август, съобщиха от БДЖ. Всяка от композициите на тези влакове ще е с шест вагона, като по този начин БДЖ се стреми да осигури достатъчно места за желаещите да пътуват до и от българското Черноморие. Тези влакове ще се движат всяка събота и неделя до 4 септември.

Бързият влак от София за Бургас ще потегля от Централна гара София в 7:55 ч. и ще пристига в Бургас в 14:00 ч. Бързият влак от Бургас за София ще тръгва от гара Бургас в 15:00 ч. и ще пристига в София в 21:05 ч.

В ход е и предварителна продажба на билети за седящи места през летния сезон. По този начин билети за пътуване могат да бъдат закупени от билетните каси 15 дни преди пътуването.

Билети за пътуване с влак могат да бъдат закупени 30 дни преди датата на пътуване за всички категории влакове през системата за онлайн билетоиздаване, която е достъпна на електронен адрес https://bileti.bdz.bg/ .