Новата кампания на туристическия борд на Исландия ви поднася огромна порция (22,7 метра, ако съдим по думите им) успокояващи и вдъхновяващи гледки, звуци и преживявания от страната, с които да замените често несъзнателното скролване през негативни новини.

Замисляли ли сте се колко време на ден прекарвате в преглеждане на лоши новини в социалните мрежи? Според новия рекламен туристически клип на Исландия това са поне 22,7 метра дневно.

В отговор на автоматичното действие, което много потребители на социалните мрежи извършват, исландците са създали интерактивен сайт, в който скролването е приятно, позитивно и успокояващо.

Сайтът ви подканва да скролвате, докато ви превежда през невероятни панорами, шумящи водопади, препускащи коне, изригващи гейзери, термални извори, симпатични диви птици и кулинарни специалитети от северноевропейската страна.

Много от преживяванията, които гледате през екрана на телефона си, са направени наистина реалистично - почти можете да усетите лекия полъх на вятъра в косите си или бликащата в лицето ви изворна вода.

От туристическия борд са създали кампанията, за да поддържат жив интереса на туристите, докато обстановката в пандемията бъде овладяна и посетителите започнат отново да пътуват свободно до Исландия.