Времето на отпуските и дългите безгрижни дни край морето наближава, а с това и времето за стягане на куфарите за любимата дестинация. 

Книгата е едно от задължителните неща, които намират място в багажа на любопитния човек, но изборът е огромен, а отпуската - не чак толкова дълга.

Независимо дали харесвате пътеписи или обичате да се потопите в атмосферата на следващата си дестинация още преди да сте я посетили, сред нашите предложения ще откриете книга за вкуса на всеки пътешественик.

Всички книги можете да поръчате от market.dir.bg.

 

Полъх от дълбините от Румен Стоичков

Ако обичате да четете за малко познати места в България, в новата книга на журналиста Румен Стоичков ще откриете много интересни дестинации и теми за размисъл. На страниците на книгата ще срещнете разкази за малки населени места, примесени със спомени за Левски, за Ботев, за герои от Априлското въстание, за предания и легенди, свързани с цар Самуил, цар Иван-Шишман, цар Калоян... В неговия богат текстови и снимков материал ще съзрете творческия гений на българина, умението му да оцелява, мъдростта му, чувството му за хумор, вековната устойчивост и надежди за по-добър живот.

Непознатата от Сена от Гийом Мюсо

Ето и нещо за почитателите на кримките, в което действието се развива в Париж. Независимо дали ви предстои пътуване до френската столица или просто ви се чете нещо спиращо дъха,"Непознатата от Сена" ще ви държи в напрежение до последната страница.

В една мразовита нощ от ледените води на река Сена е извадена давеща се млада жена без дрехи, без документи и без спомени за случилото се. Преди обаче самоличността и да бъде установена, тя изчезва безследно. ДНК-анализите показват, че това е германската пианистка Милена Бергман, но това е невъзможно тя е загинала година по-рано в самолетна катастрофа. Коя в действителност е непознатата от Сена? Защо е преследвана от митичен звяр? Ще успее ли капитан Роксан Монкрестиен, временно отстранена от Националната бригада за издирване на бегълци, да разплете възела от необясними убийства и дълбоко заровени тайни?

Личностни тестове

Използвайте времето, докато се излежавате на плажа, за да опознаете себе си и приятелите си по-добре. "Личностни тестове" съдържа 25 класически и съвременни модела за определяне на характера - от Типовия индикатор на Майерс-Бригс, през теста "Шестнайсетте характера" или на забавните въпросници, които ни разкриват какъв е нашият архетип или цветът на личността ни. В книгата ще откриете и съвети как да разкриете ключови черти от характера си като: лидерски стил, мениджърски качества, емоционална интелигентност, финансови умения, език на любовта и много други.

Пътепис из Италия през Швейцария и Германия от Мишел дьо Монтен

Тази книга е за почитателите на невероятните истории на ранните пътешественици,. които винаги са примесени с философия.

След като през 1580 г. на 47-годишна възраст Мишел дьо Монтен публикува две от общо трите книги на своите Опити, решава да си почине от писането и да пътува в съседни страни - Швейцария, Германия и най-вече Италия. Това свое пътешествие, продължило малко повече от 17 месеца, описва в ръкопис, който е открит след смъртта му. Макар че не са предназначени за публикуване, пътните му бележки са автентично свидетелство за бита, нравите и местните обичаи на хората от посещаваните градове и страни. В тях Монтен отбелязва само факти, които почти не коментира.

Пътешествия от Марко Поло

Транспортирайте се векове назад във времето, за да се потопите в атмосферата на приключения и открития, каквито само венецианския пътешественик и изследовател Марко Поло може да преживее.

През 1298-1299 г. Марко Поло е пленен във войната с Генуа. Вероятно в затвора той се запознава с Рустичело от Пиза, автор на рицарски романи. Заедно те пишат "Пътешествия" - дело на един наблюдателен търговец и един писател. Книгата обхваща пътуванията на Марко Поло из Азия в периода 1271 и 1295 г.

Пътища на духа от Матийо Рикар

Ако лятната отпуска е единственото време, в което можете да се отдадете на задълбочено четене и будизмът ви интересува, тази книга има място в куфара ви. "Пътища на духа" ще ви отведе до мистичния Тибет и ще ви срещне с тибетската будистка литература. Книгата не е изчерпателна антология, а просто компилация от най-поучителните текстове, които представят възможно най-широкото ветрило на различните духовни традиции в Тибет.

Кратка илюстрована история на Китай

Китай се сдоби с противоречива слава покрай пандемията, а и до ден днешен остава затворен за туристи. Докато чакате границите да се отворят, използвайте времето да се запознаете с историята на страната, при това разказана по достъпен и интересен начин.

"Кратка илюстрована история на Китай" повежда читателите си на цветно пътешествие из най-значимите моменти от китайската история.

Хилядолетната история на Китай е представена чрез върховите постижения на всеки период, както и чрез основните културни символи на страната и по-важните исторически събития. В книгата са включени повече от 250 цветни, висококачествени илюстрации и снимки. Прокарани са паралели със значими събития от световната история, за да се даде реална представа за напредъка на китайската цивилизация. Предстои да се запознаете с най-прочутите китайски литератори, с най-важните изобретения и с ключовите събития, довели до възхода и падението на различните династии.

Какво радва мозъка ви и защо трябва да правите обратното от Дейвид Дисалво

Чудите ли се защо често избирате път на поведение с катастрофални последици? Защо сте склонни да саботирате сами трудно извоювани позиции? Защо настоявате, че сте прави дори когато всички доказателства сочат обратното?

Тази книга ще отговори на всички тези въпроси и ще ви помогне да разберете механизмите на ума. Тя ще ви отвори очите за един забележителен парадокс. Това, което иска вашият мозък, често не е онова, от което се нуждае. Авторът изважда на показ автоматичните ментални модели, които управляват живота ви и ви запознава с механизмите за манипулация, за да не ставате пионки в чуждата игра за надмощие.

1000 места, които да видите, преди да умрете от Патриша Шулц

Има хора, които още по време на настоящото си пътуване вече обмислят кое ще бъде следващото и редят безкраен списък с дестинации, които искат да видят. Ако и вие сте от тях, тази книга ще ви зареди с идеи.

От кратки уикенд бягства до пътешествия "веднъж в живота" - на страниците на изданието ще можете да помечтаете, да начертаете планове и да задоволите жаждата си за нови места и преживявания, макар и само на хартия.

Пътешественици от Вяра Тимчева

Макар и излязла за пръв път преди толкова години, "Пътешественици" е книга, която има потенциал да отлежава и да не губи актуалността си с времето. В нея Вяра Тимчева кани за интервю запалени по пътуването хора от цял свят, като задава на всички едни и същи въпроси: 

Първото ви голямо пътуване? Кои страни ви впечатлиха най-много и с какво? Най-интересното приключение по време на пътуване? А най-страшното? Най-комичното приключение, което ви се е случило на път? Най-неразумното, което сте правили при пътуване? Най-интересните хора, с които сте се запознали в пътешествията си? Какви пречки сте срещали? Трябва ли един човек да е богат, за да пътува? Кое е пътуването, за което мечтаете.

Трябва и да отбележим, че голямото разнообразие от артикули можете да намерите в сайта на Market.dir.bg, които при регистрация и първа покупка над 50 лв., ви подаряват 15 лв.!