Докато сте млади и нямате деца, трупате самолетна карма - някак си все се оказвате точно пред или зад единственото бебе в самолета, което не може да бъде усмирено от родителите си и плаче истерично по време на целия полет. Години по-късно самите вие ставате родители и се качвате на борда с бебето си, за да бъдете този път вие човекът, който не може да успокои детето си.

Ако все пак има някакъв начин да се озовете гарантирано далеч от плачещите бебета, той ще е известен само на стюардесите с дългогодишен опит. Точно това прави бившата стюардеса Ани Кингстън, която споделя, че има начин да увеличите шансовете си да сте далеч от шума.

На някои полети нямате право да си избирате места, но ако на вашия имате тази възможност, си струва да опитате.

"Макар да няма начин да избягате от крясъците на разстроено дете на борда, можете да намалите шанса да седите точно до него, като си изберете място, далеч от разделителните прегради в пътническия салон," споделя тя, цитирана от британското издание "Сън".

"Това са единствените места на самолета, където родителят може безопасно да разположи бебешка кошница и затова повечето деца на възраст под една година обикновено се настаняват там".

Много хора избират тези места, защото там има повече място за краката, без да се налага да плащат за това. Но всичко има своята цена, защото там е и единственото място, където бебепките кошници могат да се прикрепят към вътрешната стена на самолета.

Според друга бивша стюардеса, Ребека Лав, има три места, които най-често родителите на малки деца избират в самолета - освен преградите, другите две са до прозореца и близо до тоалетните.

Някои авиолинии са включили опция за преглед на местата, заети от деца до 2 години на борда. Всеки пътник на Японските авиолинии може да ги види и да си избере място по-далеч от малките пътници.