Ако следвате луксозни хотелски комплекси в Инстаграм, не може пред очите ви да не са попаднали цветните подноси с още по-цветни закуски, които се носят по спокойната повърхност на басейни. Обикновено има също и цветя, тропически плодове и гледки към океан или джунгла.

Закуската в леглото вече е отживелица. Сега е времето на плаващата закуска в басейн. Ако се разровите в интернет, ще намерите дори класации на хотелите с най-добрите плаващи закуски в света!

Този тип креативно поднесено хапване се среща най-често в луксозните комплекси в Азия - Тайланд, Сейшелите, Филипините и Фиджи, но добрите практики се разпространяват бързо и не е изключено да попаднете на плаваща закуска и на остров Миконос в Гърция например.

Разгледайте снимки >>>

Почти всички са съгласни, че трендът тръгва от Бали, макар че не е известен конкретен хотел, който първи да го е предложил, коментира Си Ен Ен Травъл.

Пандемията от коронавирус направи този тип закуски абсолютен хит и заради уединението, далеч от тълпите с гладни туристи, които обикновено обикалят около бюфета сутрин. 

Някои комплекси, които са с акцент върху романтичните почивки, сервират закуската в специални сърцевидни подноси, които са едновременно радост за окото и за последователите в Инстаграм.

Снимка: iStock by Getty Images

Освен всичко друго, подобен тип преживявания, които се предлагат на туристите, работят и като безплатна реклама за местата за настаняване. Някой вижда в социалните мрежи красивата снимка, после поглежда локацията на мястото и го включва в плановете за някое от следващите си пътувания, за да си направи същите снимки.

Ако имате собствена вила на брега с басейн или джакузи, какво би било по-хубаво от това да изпиете кафето си по бански и с божествена гледка? Оказва се, че реалността отвъд снимките е доста по-различна.

Снимка: iStock by Getty Images

По-откровените сред блогърите признават, че яденето, докато сте потопени до над кръста във вода, а подносът отплува далеч от вас, не е сред най-любимите им преживявания. Друг проблем е, че сутрин, преди да приеме първия си кофеин за деня, човек е твърде сънен, за да успее да координира красивите снимки и изяждането на храната, преди тя да бъде напълно изстинала, напълнена с вода или съсипана от влажния климат. Освен това обикновено един човек трябва да държи подноса, докато другия си взима нещо от него, а ако басейнът е дълбок, яденето става буквално с лакти до ушите. 

Въпреки това плаващата закуска продължава да набира популярност - поне ако съдим по #floatingbreakfast в Инстаграм, където има над 67 000 поста на тази тема.