На 1 декември 2021 г. от 10:00 в зала "Лотос" на Регионалния природонаучен музей - Пловдив ще се състои откриване на нова експозиция с аниматроник модели на динозаври.

През последните две години залата беше в процес на ремонт и приспособяване за целите на експозицията, която на този етап приютява 5 динозавъра от видовете трицератопс, диметродон, анкилозавър, велосираптор и дилофозавър.

Предстои в музея да бъдат прибавени още тиранозавър рекс, голям трицератопс, птеродактил и стегозавър.

Първите посетители на 1 декември ще бъдат децата от ДГ "Майчина грижа", ДГ "Малкият принц" и ДГ "Каменица". Те ще имат уникалната възможност да се пренесат в далечния свят на гигантските влечуги, които са били господари на Земята преди повече от 65 милиона години.

В залите на пловдивския природонаучен музей могат да се видят още аквариуми със сладководни и морски обитатели, минерали, терариум с живи питони, анаконди, крокодили, хамелеони и паяци. В музея има и дигитален планетариум, в който посетителите могат да видят различни филми за вселената, прожектирани върху целия купол.

Важна информация за посетителите:

Посещенията на новата зала с динозаври са включени в цената на билета за експозицията на музея, а достъпът до зала "Лотос" ще се случва през топла връзка, изведена през зала "Ботаника".

В музея се допускат само посетители със зелен сертификат (изключение правят децата до 18 години), а през почивните дни (събота и неделя) във фоайето на музея е разположена мобилна лаборатория за бързи антигенни тестове, които са на цена от 10 лева.