Със средновековен лагер на крепостта Трапезица започва летният туристически сезон във Велико Търново.

Във втората крепост от средновековния Търновград ще има реконструкции на бита, занаятите, ежедневието, бойните техники и воинските умения от XII-XIV век.

Посетителите ще могат да съпреживеят миналото и да се запознаят със славни моменти от българската история в автентична среда. Това е първото по рода си събитие на Трапезица, показващо, че крепостта има потенциал да се развие, като още едно средище за културни събития и притегателно място за жителите и гостите на Велико Търново.

Лагерът ще популяризира и предстоящото издание на Международен фестивал "Средновековен Търновград - Трубадури", което ще се състои в старата столица от 25 до 27 юни 2021 г.

Кога и колко ще струва: Историческите възстановки ще са на 22 май - събота от 10 до 18 часа. Достъпът до средновековния лагер на Трапезица ще е свободен, ще се заплаща само входната такса за архитектурно-музейния резерват (цената на билета е 6 лева за възрастни, има намаления за учащи, пенсионери и семейни посещения). Желаещите могат да се качат до Трапезица с фуникуляр, който е 5 лева в посока.