Андрей Циганков обикаля из Камчатка заедно със свои приятели с високопроходим автомобил, мотор, лодка, на сърф и пеша из лунния пейзаж на местните планини.

Заснема природата и невероятните извивки на релефа по земя, въздух и вода.

Камчатка е многолико място - дълъг 1200 км полуостров, в който климатът е от мусонен до субарктичен. В най-северните му части зимата температурите са около и под минус 25 градуса.

Тук живеят малко видове животни, но популациите от всеки вид са многобройни. Най-разпространеното дърво е вид бреза, която е с толкова здраво и жилаво стъбло, че устоява на силните северни ветрове.

На хоризонта често могат да се видят димните сигнали на някой от действащите вулкани (от над 160 вулкана на полуострова 28 са действащи) или пара от кипящите езера и гейзерите. Пейзажът на места напомня на Исландия.

"Човек е направен от своите преживявания. Стремежът да откриваме нови места е заложен в нас от незапомнени времена. Докато пътуваме, опознаваме света около себе си и - което е по-важно - опознаваме себе си. Всички врати са отворени и всеки може да тръгне на пътешествие - достатъчно е да направи първата крачка. Да излезе от вкъщи, да напусне града, да прекоси континента и да срещне себе си на другия край на света... за да разбере, че това е само началото на неговото пътешествие" - с тези думи започва видеото, което носи усещане за величественост и свобода. 

Вижте го:

KAMCHATKA from Andrew Tsygankov on Vimeo.