Русия е огромна страна с много места, които могат да се посетят, но през последните години село Каменка добива все по-голяма популярност със своя триглав змей в стил "Игра на тронове".

Змеят се намира в семеен парк "Кудикина гора" в покрайнините на селото, който печели почитатели предимно с един-единствен експонат: необикновено реалистичната ламя с три глави, която е висока 15 м - точно колкото бихте очаквали от едно чудовище - и от време на време бълва огън и издава ужасяващи звуци сред черен дим.

Автор на скулптурата е украинският творец Владимир Колесников.

Статуята е изработена от метална конструкция, покрита с бетон.

Змеят е в парка от 2017 г. Снимки на чудовището се появяват в интернет още преди завършването му и се сдобиват с милион споделяния в социалните мрежи. След откриването на статуята десетки хиляди хора са посетили малкото село Каменка.

Змей Горянин е един от ярките образи в славянската култура. Триглавото чудовище обикновено отнася хората в отвъдния свят или пази портата между световете, краде невинни девойки, изпива водата или пази големи съкровища. Той е необходимото зло, нужно на героите, за да блеснат.

Змеят бълва огън в определени часове след залез, само през уикендите и на национални празници. Село Каменка се намира на около 400 км от Москва. Самият семеен парк е безплатен за посещение и е пълен със забавления на открито за малки и големи.