В наши дни не липсва изобилие от таксита, където и да се намирате по света.

Но един британец отваря съвсем нова страница в тази индустрия, като бръмчи по улиците на английския град Норич в такси танк.

Идеята е на Мърлин Бачелър, който споделя, че таксито му буди много положителни реакции сред минувачите. Возенето в танка може да не е най-гладкото, но е "чисто забавление. Докато карам по улицата, толкова много хора се усмихват, смеят се, сочат," споделя той пред "Си Би Ес".

Всъщност превозното средство не е точно танк, а бронетранспортьор.

За тези, които не са запознати в дълбочина с военната техника обаче, изглежда подобно, а и "такси танк" се произнася по-лесно.

 

Бачелър споделя, че е купил бронетранспортьора онлайн, "както правим с всичко в наши дни", а цената му заедно с нужните ремонти е била 35 000 долара.

Първоначално съседи и приятели започнали да го молят да ги повози. После с него започват да се свързват и непознати хора, които искат да се качат на бронираната машина, предимно за балове. Така забавлението постепенно се превръща в страничен бизнес и Бачелър предлага возене с шофьор за 1000 долара. Заявките, които получава, са предимно за сватби, но е резервиран и за погребения.

Засега британецът има лиценз за превози само за сватби и погребения, но в бъдеще се надява да получи разрешение да извършва и превоз на туристи, както и за различни други събития като рождени дни и ергенски партита.

По-рано тази година по улиците на Париж се появи автобус-амфибия, който вози туристите по парижките улици, а след това зрелищно се спуска във водите на река Сена, като завършва обиколката с речен круиз.