В първия момент, в който видите как този автобус се е засилил по рампа надолу към река Сена и цамбурва в нея с висока скорост, вероятно ще си помислите, че шофьорът е пиян, а пътниците нямат шанс за оцеляване.

Радостните писъци и щастливите възгласи на туристите вътре обаче подсказват, че всичко е наред, а автобусът започва спокойно да се носи по повърхността на водата, без да потъва.

Отскоро френската столица си има нова атракция - автобус-амфибия, който първо обикаля из парижките улици покрай емблематични забележителности като Триумфалната арка и Айфеловата кула, а след това влиза в реката и се превръща в лодка за разходки.

Австралийското издание "Травълър" отбелязва, че автобусите-амфибии се използват за превоз на туристи на други места по света, при това от години.

Известни са като "патици" и много от тях са модифицирани военни машини.

Няколко от тях влизат в световните медии с неприятни събития като пожари или потъване.

Парижкият плавателен автобус обаче е специално създаден за целта и е лицензиран от френските власти. Името му на френски е "Canard de Paris" и се превежда като "Патиците на Париж".

Любимата част на туристите определено е цопването в реката, което напомня на преживяване от увеселителен парк. По време на цялата близо 2-часова обиколка гид разказва истории и любопитни факти за Париж.