От 25 април се възстановява движението на международния влак, който пътува между София и Истанбул.

Първият международен влак от Истанбул ще потегли в 22:00 ч. на 25 април и ще пристигне на Централната гара в София в 9:35 ч. на следващия ден. В обратната посока от София към Истанбул влакът ще замине по разписание в 18:30 ч. на 26 април и ще достигне крайната си дестинация в 7:00 ч.

В сайта на БДЖ все още няма актуална информация и възможност за резервиране на билети.

Градът на Босфора е многолика дестинация, в която всеки може да открие своето ъгълче - от класическите забележителности като Синята джамия, дворците Топкапъ и Долмабахче и разходка с корабче в Босфора до цветните квартали на Истанбул и скритите местенца - малко известни места в Истанбул, които са в списъка на най-запалените почитатели на града.

От началото на 2021 г. в града се движи нова трамвайна линия, която макар и част от градската транспортна мрежа на Истанбул, е истински подарък за туристите. Линия Т5 минава през редица квартали и паркове, които доскоро бяха труднодостъпни с градски транспорт.

Към средата на април правилата за влизане на територията на Турция позволяват свободно влизане в страната за всички пътници през сухопътни, жп и морски граници. От българите на границата не се изисква представяне на тест, ваксина или други COVID документи.

При завръщане в България също не е нужно да представяте каквито и да било документи, свързани с COVID-19. Турция е една от десетте държави, от които се връщаме в страната без тест и ваксина.