Ако всяка година се опитвате да си върнете чувството на коледно вълшебство, което сте изпитвали като деца, но никога не успявате, тогава пътуването с влака с носталгичен парен локомотив на Дядо Коледа, може да е точно онова, от което имате нужда.

Снимка: iStock by Getty Images

Празничната услуга, управлявана от компанията The Steam Dreams Rail Co, която е специализирана в празнични пътувания с парни влакове в Обединеното кралство и Европа, предлага четири дати за дългоочакваното коледно пътешествие. Влакът на Дядо Коледа - Santa Steam Express тръгва от гара Виктория на 14, 16, 19 и 21 декември. Часовете на отпътуване към коледния дух също са фиксирани - 09:30, 11:45 и 14:00 ч. Най-вълнуващото е, че Дядо Коледа раздава подаръци на децата, пише Daily Mail.

Парният локомотив е построен през 1948 г. и един от двата оцелели локомотива от клас B1, които са превозвали пътници и товари в Обединеното кралство до 60-те години на миналия век. Атмосферата във влака е весела и вълнуваща.

Вагоните в първа класа са уютни, с големи, удобни седалки, разположени около маси за двама или четирима, празнична украса от гирлянди и звучащи отвсякъде коледни песни. Добавянето на тематични занимания за всички деца, означава, че възрастните могат спокойно да се насладят на удоволствието да опитат греяно вино и пай. Билетите за стандартна класа са малко по-евтини, но ще трябва да се откажете от греяното вино за сметка на чая или кафето.

Билетите за първа класа струват 63 евро за възрастен и 46 евро за дете, 317 евро ще платите за група от 6 души. Билетът за стандартен вагон са на цена от 46 евро за възрастен и 34 евро за дете.

Маршрутът на влака преминава през река Темза при моста Гросвенър, покрай електроцентралата Батърси, както и през Барнс и Чизик. Пътуващите се чувстват като в коледен филм, поне за час и 15 минути, колкото време трае приключението.

Първото пътуване на влака на Дядо Коледа е било до Солсбъри през 1999 г., но влакът се радва на завидна популярност и до сега. Компанията предлага както еднодневни екскурзии, така и пътешествие до повече от 35 дестинации на Острова.