Март е първият месец на пролетта, но капризите на времето са всеизвестни и не е изключено да видим някой и друг снежен ден.

Ако и вие сте от онези, които цяла година живеят в очакване на плажа, безгрижните летни дни, дългите разходки по залез и разхлаждащите коктейли под сянката, не е нужно да чакате чак до юни.

В някои части на света лятото е пристигнало още през март, при това в комбинация с екзотика, фестивали и гостоприемни местни, които с нетърпение очакват завръщането на туристите в това, което вече прилича на края на падемията. Някои от тези дестинации отварят за пръв път границите си от месеци насам.

Нужни са ви само куфар, слънцезащитен крем, слънчеви очила и бански. Пълен напред към лятното слънце през март!

Тайланд

Снимка: iStock by Getty Images

Температура през март: 33 градуса

Март е перфектен за изследване на плажовете и нощния живот на Пукет. В южните части на страната температурите надвишават 30 градуса през деня, а на север - към Чанг Май, може и да са малко по-ниски заради планинския релеф. Към края на месеца дните с валежи започват да стават все повече, но времето си остава все така топло, а от април официално започва дъждовният сезон.

От 1 февруари Тайланд възстанови програмата си "Test and Go", благодарение на която ваксинираните туристи имат повече свобода на движение. Пакетните почивки на остров Пукет през март започват от под 1000 евро на човек с включени полети и настаняване в хотел 4 звезди за 7 нощувки.

Разгледайте актуални почивки в Тайланд >>>

Мексико

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Температура през март в Канкун: 34 градуса

Мексико е огромна страна и температурите значително се различават в различните ѝ части, но тропическият климат в Канкун и околностите му означава топло време през цялата година.

Март е точният момент за комбинация от плаж и разглеждане на забележителности, плуване, плаване и забавления. Тюркоазена вода, ослепително бели плажове, поклащащи се на бриза палми, а само на няколко часа - тайнствените останки на маите - звучи точно като лятно приключение.

Цените за пакетна програма в Мексико започват от около 1400 евро на човек за 7 нощувки.

Разгледайте актуални оферти за почивки и обиколни екскурзии в Мексико >>>

Куба

Снимка: iStock by Getty Images

Температура през март: 27 градуса

Март се пада през сухия сезон в Куба, макар и отделни следобедни порои да не са изключение. След тях обаче приятните 27-28 градуса бързо се завръщат и карибската държава е готова да ви предложи плажовете, джунглите, пурите, танците на улицата и историческите си градове.

Пътуването до Куба е свързано с повече организация, тъй като дотам няма директни чартъри от България и обикновено е необходимо прекачване в Мадрид. Въпреки това усилието си заслужава, особено ако никога досега не сте били в Куба. Мнозина прогнозират, че не е далеч времето, когато в страната ще се появят Макдоналдс и други световни заведения и магазини и очарованието на онази Куба от картичките ще бъде загубено завинаги.

Канарски острови

Снимка: iStock by Getty Images

Температура през март: 25 градуса

Макар и температурите да не са за пържене на плажа, през март са съвсем приятни за разходки, излежаване край басейна и екскурзии сред природата на Канарските острови. Докато лятно време напечените скали не са особено приятни за преходи на открито, през март времето е перфектно за онези, които искат нещо повече от море и плаж на Тенерифе или Фуертевентура.

Шри Ланка

Снимка: iStock by Getty Images

Температура през март: 33 градуса

Когато става въпрос за плаж през зимата, обикновено Малдивите са универсалният пример. Техните съседи Шри Ланка не само предлагат съвсем същите температури, но и са доста по-бюджетна дестинация. В Шри Ланка също има красиви плажове, макар пейзажите да не са така рафинирани специално за туристи. Тук има също и много повече местни, култура, паметници на ЮНЕСКО, джунгла, будистки храмове.

През март дните са дълги и топли, а небето е ясно и синьо. Морето е топло и приятно за плуване.