Често хората си мислят, че в Абу Даби има само небостъргачи и пустиня.

Арабското емирство обаче е пълно с чудеса - при това не само такива, създадени от човека, а и творения на природата.

Ако искате да смените градските гледки с естествени пейзажи, тръгнете към Фосилните дюни Ал Уатба.

Разгледайте галерия тук >>>

Как са се образували Фосилните дюни

Снимка: iStock by Getty Images

Снимка: iStock by Getty Images

Точният микс от пясък, слънце и вятър е причината насред пустинята да се появят Фосилните дюни. В продължение на векове вятърът е разнасял песъчинките, които заради наличието на солни кристали от някогашното езеро, което се е намирало тук, са се слепили и втвърдили, като са образували абстрактни форми.

Работата на природните сили е толкова фина и деликатна, че няма две дюни, които да са еднакви. Всяка една е уникат, който се променя с времето.

Фосилните дюни са крехки творения, които не бива да се докосват. В социалните мрежи има много снимки на туристи, които пипат или се катерят по дюните - не следвайте примера им!

Как се стига до Фосилните дюни в Абу Даби

Снимка: iStock by Getty Images

Снимка: iStock by Getty Images

Фосилните дюни се намират на около 70 км от столицата Абу Даби в посока град Ал Айн, точно след военната база Ал Дафра. Ако сте с лека кола, можете да я паркирате край пътя и да продължите пеша до дюните.

На живо дюните са по-малки, отколкото изглеждат на снимките, така че следвайте навигацията точно (точната локация е тук), за да ги откриете (може да не ги забележите в далечината, докато сте още на пътя). 

Мястото е със свободен и безплатен достъп, разрешено е и къмпингуването, стига да не замърсявате. Няма сянка, така че планирайте посещение рано сутрин или преди залез.