Най-предпочитаната дестинация за българите през предстоящите месеци до септември е Тунис. Градът трепти на високи честоти, пълен с живот, вълнуващи приключения и красиви забележителности. Вълшебният Тунис потопя своите гости в екзотичната си атмосфера още в първия миг и това го превърна в най-търсената туристическа дестинация за това лято. Onex Tour предлага пакетни предложения All inclusive с директен полет от София през май, юни, август и септември.

Многовековна и пъстра история, интересни и различни градове, културни и природни забележителности, оазиси сред пустинята и декори от световноизвестни филми - Тунис трябва да бъде изживян! Заявете своята почивка още сега, защото местата са почти изчерпани!

снимка: Onex Tour

Представяме си как запълваме дните от почивката си в Тунис и мислено чертаем маршрути из централната част на града. Мислим си за разходките из малките и тесни средновековни улички, изкушаващи пазари, магазини и джамии. Отбелязваме си всичко, което не искаме да пропуснем!

От къде да започнем? Едно от първите места са красивите плажове на Тунис! По средиземноморското крайбрежие на града се простират прекрасни златисти пясъчни ивици, които бързо ще се превърнат в любимото място. Курортите Хамамет и Монастир ни предлагат всичко необходимо за една слънчева и релаксираща почивка. Мястото бързо ще ви предразположи и към повдигащи адреналина водни развлечения като каране на ски и парасейлинг.

Винаги сме смятали, че в пустините има нещо мистично и магично! Със сигурност Сахара е мястото, което човек поне веднъж в живота си трябва да посети! Там можете да карате АТВ или яздите камила сред лунния пейзаж на Матмата, където е заснет филма "Междузвездни войни". Не пропускайте и залеза над оазиса - Тозер и Дуз. Спомените, които ще създадете остават завинаги!

Тунис е готов да сподели с нас още от богатствата си. Още с пристигането в Тунис ни впечатляват красивите жълтеникаво-кафяви скали на Картаген, хълмовете на Сиди Бу и Бирса и полуостровът на изобилието Кап Бон. Можем да посетим невероятните му древни паметници, датиращи от хилядолетия и да се докоснем до останалите още от римската епоха артефакти. Не пропускайте и Дуга - градът, възвишаващ се над пшеничените полета. Духът на отминалите векове откриваме и във вила Була Регия, където и до днес може да видим автентична римска стая. Амфитеатърът Ел Джем е истински съперник на римския Колизеум, кацнал над малко градче в средата на Тунис.

С какво още е известна екзотичната дестинация? С разкошните си СПА центрове, разбира се! Там можете да се уверите в силата на морската вода чрез таласотерапия или т.нар. морелечение. Лечебната сила на морската вода е установил още самият Хипократ, който забелязал, че раните по ръцете на рибарите не се инфектират и зарастват много по-бързо. В центровете по таласотерапия в Тунис морската вода се извежда на разстояние 450 метра от брега и дълбочина от 6 метра. За какво помагат тези процедури? Подобряват кръвообращението, редуцират целулита, имат отслабващ ефект, премахват на ставни болки и увеличават на жизнената енергия.

Не си опознал една култура достатъчно, докато не опиташ местната кухня. Тя е толкова изкушаваща, ароматна и вкусна, можете да ѝ се насладите не само в престижните ресторанти, а дори в малките тротоарни кафенета. Както и повечето арабски страни, тунизийската кухня използва главно говеждо, козе, телешко и пилешко месо, както и боб, ориз, зеленчуци и плодове в най-различни комбинации. Предлага се голямо разнообразие на риба и морски дарове, ястия с яйца и млечни продукти.

Обичате ли да пазарувате? Тунис бързо ще се превърне в рай за вас. Ярки килими, кожа, керамика, мед и сребро, шарени плетива ви надничат от всеки ъгъл, а продавачите са готови да изпробват уменията ви за договаряне на цените. Градът предлага толкова много възможности за развлечения, като голф в Хамамет, Монастир/Сканес и Табарка и музеят Бардо, популярен с най-известните колекции от римски мозайки. Сред впечатляващите атракции за още надбягванията с камили, магическите представления и номадски танци по време на годишния фестивал в Дуз, както и множеството летни музикални фестивали.

Важно за всеки пътешественик е добрата инфраструктура. Тунис ни предлага не само спиращи дъха гледки, но и множество удобства: метро, луксозни хотели, ресторанти и плажове, модерни стадиони и музеи, университет (стар, колкото Оксфорд), зоологическа градина и други.

С програмата на Оnex Tour ще имате възможност да прекосите Тунис от североизточния край на африканското крайбрежие на Тунис - Нос Бон до Сахара. Ще видите амфитеатъра в Ел Джем, Матмата -"Берберската столица на Тунис", Дуз - известен като "Вратата на пустинята", Тозьор - единствения град - оазис, планинските оазиси Чебика и Тамерза, Кайруан - четвъртият по святост град за мюсюлманите, античния Картаген - перлата на Средиземно море, столицата Тунис с музея Бардо с най-голямата колекция на римски мозайки в света, Сиди Бу Саид- едно от най-красивите градчета в Тунис с аромат на жасмин.

Onex Tour организира това вълнуващо приключение с директен полет от София през май (18.05.2021) юни (11 08, 15 и 22.06.2021), август (24, 31.08.2021) и септември (07, 14, 21 и 28.09.2021).

 

* съдържание на Onex Tour