Мечтали ли сте някога да отидете в Бург ан Брес? Не? Нищо чудно! Този френски град нито се намира близо до Париж, нито до Лазурния бряг, а най-голямата му забележителност е един манастир в стил фламандска готика.

Но какво, ако узнаете, че на фасадата на същия този манастир, както и на театъра и кметството в града всеки уикенд до края на лятото се прожектира невероятно светлинно шоу, посветено на любовта?

От 8 юли до 4 септември Бург ан Брес става домакин на това, което френските медии наричат "най-доброто светлинно шоу в цяла Франция". Шоуто се прави всяко лято от няколко години насам и набира все по-голяма популярност. Градът, който е с около 40 000 души население, през 2019 г. приема над 80 000 посетители само заради шоуто.

Мултимедийният спектакъл се прожектира на три фасади на емблематични за града сгради - кметството, манастира и театъра. Трите се намират на пешеходно разстояние една от друга, което позволява за една вечер да се видят и трите представления. Всяко шоу трае по 10-12 минути.

Събитието е безплатно и се провежда всеки четвъртък, петък и събота от 22 часа. Всеки спектакъл се повтаря по шест пъти на съответната фасада, за да могат посетителите спокойно да се придвижат между локациите.

Темите на шоуто "Цветовете на любовта" за 2021 г. са свобода, жизненост и оптимизъм - теми, които имат нужда от повече внимание след строгите мерки, наложени във Франция през 2020 и 2021 г.

Бург ан Брес се намира на около 60 км от град Лион.