Бали за пореден път отложи отварянето на страната за чуждестранни туристи, с което попари надеждите на чужденците, които го обожават или искат да го видят за първи път да стъпят на любимия си остров.

Макар Бали да е най-известният остров от Индонезия, архипелагът се състои от 17 000 острова и дори тези, които живеят в страната през целия си живот, няма как да видят всяко кътче от нея.

Италианският автор на филми за дестинации Оливер Астролого наскоро сподели новия си филм, посветен на тайните и красотите на Индонезия.

"Разходете се по девствените плажове на Ломбок, изкачете се на вулканите на Ява, гмурнете се сред невероятното морско биоразнообразие на Раджа Ампат, сърфирайте по вълните на Суматра и станете част от културата на остров Сумба, като наблюдавате многостранните традиции на Индонезия, въплътени в практики, езици, украшения, фестивали и други. Ще откриете, че макар архипелагът да има безбройни атракции за привличане на туристите, топлината и чувството за принадлежност са това, което ме накара да заснема това видео," споделя Астролого за работата и любовта си към Индонезия.

Същевременно творецът е защитник на околната среда и използва красивите си кадри да напомни за важните проблеми.

"В същото време Индонезия е вторият по мащаб замърсител на океана с пластмаса. Правителството работи по план за справяне със замърсяването с пластмаса и аз силно вярвам, че и ние трябва да участваме, за да има промяна. Като правим прости избори всеки ден, можем сериозно да намлим количеството пластмаса, което използваме всеки ден. А като туристи и гмуркачи можем да бъдем посланици на бъдеще без пластмаса, като помагаме повече хора да научат за проблемите, пред които са изправени океаните."

От традиционни ритуали до красиви плажове, подводни красоти, джунгли, вулкани и къпещи се в морето коне - вижте Индонезия през обектива на Оливер Астролого:

Indonesia - The Archipelago of a Thousand Colors from Oliver Astrologo on Vimeo.