TikTok е пристрастяваща социална мрежа, създадена за забавление на конвеер, но това не означава, че там не могат да се открият и полезни неща.

Човек може да открие купища съвети и трикове за всякакви ситуации в живота, включително и идеи как да направи пътуването си по-лесно или по-изгодно.

Ето и четири от най-популярните съвети, които могат да се открият в социалната мрежа под #travelhacks.

1. Използвайте калъфка за възглавница за безплатно пренасяне на багаж

@nolimitua дава идея как да качите повече от разрешения багаж в самолета, без да плащате свръхбагаж. Много от авиокомпаниите не таксуват като допълнителна единица багаж възглавницата, затова според този потребител можете да напълните калъфка с дрехи и друг багаж, който да мине безпроблемно през всички гишета и проверки.

За да сте сигурни, че това ще проработи, проверете изискванията на конкретната авиокомпания, с която ще пътувате.

@nolimitua

##travelhack ##travelhacks ##pillowtransformation ##lifehack ##travellight ##noonesgonnaknow ##traveltips ##travellife ##traveltip

♬ how would they know bad girls club - Chris Gleason

2. Как да имате цял ред в самолета за вас

@cheapholidayexpert съветва как можете да се разполагате на цял ред в самолета, дори и да сте само един или двама души, а не трима. Ако сте двама, трябва да резервирате мястото до прозореца и мястото до пътеката на един и същи ред, като оставите свободно само мястото по средата. Логиката е, че ако някой пътува сам, средното място между двама души ще е последното, което ще избере доброволно.

Ако пък пътувате сами, резервирайте мястото по средата и се надявайте другите две места да останат свободни по подобна логика.

Макар този съвет да върши работа понякога, истината е, че при него разчитате на куп фактори като колко пълен е самолетът и какъв е изборът на останалите пътници. Все пак си струва да опитате, тъй като мнозина травъл блогъри се кълнат в тази тактика.

@cheapholidayexpert

This actually works!! Row to yourself travel hack ##cheaptravel ##budgettravel ##travelhack ##britishairways

♬ original sound - Chelsea Dickenson

3. Винаги махайте покривките и декоративните възглавници в хотела

Във видео, озаглавено "Съвети за престой в хотел от стюардеса" @katkamalani съветва винаги да махате покривката и декоративните възглавници на леглото. Докато спалното бельо се пере след всеки гост, според този потребител на TikTok точно тези покривки и възглавнички никога не се перат.

@katkamalani

HOTEL HACKS from a flight attendant! ##hotelhack ##flightattendantlife ##hoteltips ##travelhack ##fyp ##traveltips

♬ original sound - Kat Kamalani

4. Използвайте вакуумни торби, за да съберете повече багаж

За да съберете възможно най-много дрехи в куфара си и да не се налага да чекирате допълнителен куфар @mylifesatravelmovie съветва да използват вакуумни торби. Те обикновено се използват за съхранение на дрехи извън сезона или на обемни юргани и одеяла, но ше ви свършат чудесна работа и на път. Подредете дрехите една върху друга, като не ги сгъвате или навивате. След това ги вкарайте в плика, затворете плътни ципа и след това извадете всичкия въздух, като го притискате силно (и ако се налага, лягате отгоре).

@mylifesatravelmovie

Save baggage fees with this ##packinghack ! ##carryononly ##traveltips ##travelhacks ##budgettravel ##solotravelwoman ##fyp ##tiktoktravel

♬ Send Me on My Way - Vibe Street